Καρπόδεση εσπεριδοειδών

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:59, 19 Μαρτίου 2014 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το γιββερελλικό οξύ (GA) σε συγκέντρωση 10 ppm αυξάνει την καρπόδεση και την παραγωγή διάφορων ποικιλιών, όπου υπάρχει πρόβλημα επικονιάσεως, όπως στο τανκλέγο Orlando και στην Κλημεντίνη. Σε τέτοιες όμως περιπτώσεις η πρακτική χρησιμοποίηση του GA, θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητά του σε συνδυασμό με το κόστος αγοράς του. Γενικά όμως αυξανόμενης της καρπόδεσης δεν αυξάνει σημαντικά και η παραγωγή, ο δε παραγόμενος καρπός είναι μικρότερος σε μέγεθος