Κυδώνι

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 08:28, 19 Αυγούστου 2013 υπό τον A papageorgiou (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κυδώνια
Γλυκό κουταλιού κυδώνι

Συντήρηση

Τα κυδώνια μπορεί να διατηρηθούν σε κοινές αποθήκες για μικρό χρονικό διάστημα. Για μακρύτερα χρονικά διαστήματα (2 – 3 μήνες) συντηρούνται σε ψυκτικούς χώρους με θερμοκρασία -0,5oC έως 0oC και σχετική υγρασία 85-90%. Οι καρποί παγώνουν στους -2oC.[1]

Διατροφική αξία

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως και κάλιο, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη C, A και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει διαιτητικές ίνες σε μεγάλες ποσότητες, ενώ ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του βρίσκεται ο φώσφορος και ο σίδηρος. Το φρούτο αυτό περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες τανίνης που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και λιθώδη κύτταρα, ενώ οι θερμίδες που αποδίδει στα 100 γραμμάριά του ανέρχονται στις 60. Τα οφέλη των κυδωνιών είναι αρκετά και παίζουν σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό όταν καταναλώνονται και αναλύονται εκτενώς στον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαθρεπτική αξία κυδωνιού[2]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος I "Μηλοειδή", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  2. Διαθρεπτική αξία κυδωνιού