Ξένη ποικιλία οινοποιίας Montepulciano

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:13, 29 Οκτωβρίου 2014 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Montepulciano

Ερυθρή ποικιλία αμπέλου μέσης ζωηρότητας, με όψιμη έκπτυξη οφθαλμών και μέση – όψιμη περίοδο ωρίμανσης. Διαμορφώνεται σε γραμμικό αμφίπλευρο κορδόνι(Royat) και δέχεται κλάδεμα αυστηρό - κοντό. Παράγει ξηρά κρασιά με έντονο ρουμπινί χρώμα με φρουτώδες άρωμα , ταννικα, με γεμάτο σώμα. Κατάλληλη ποικιλία για μεγάλη παλαίωση - γήρανση κρασιά, αλλά και για νεαρά ροζέ κρασιά αναλογως τον κλώνο.