Ποικιλία Αλέξανδρος

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Ύψος: 80-85 εκ.
  • Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενηδιακλαδισμένη
  • Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση

μήκος/πλάτος 3,1)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

  • Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος 140 ημέρες)
  • Αδέλφωμα: Μέτριο
  • Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
  • Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

  • Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  • Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  • Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  • Αμυλόζη: 24-25%
  • Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)