Ποικιλία Ιαπωνικής δαμασκηνιάς Durado

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:07, 1 Μαρτίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο καρπός της έχει μέτριο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό. Ο φλοιός είναι σκούρος κόκκινος. Η σάρκα είναι πρασινοκίτρινη, εκπύρηνη και με εκλεκτή γεύση. Ωριμάζει κατά το τέταρτο και πέμπτο πενθήμερο του Ιουνίου. Σαν δέντρο είναι ζωηρή, με βλάστηση πλαγιόκλαδη και παραγωγική. Θεωρείται ποικιλία εκλεκτής ποιότητας. Κατάλληλη για νωπή κατανάλωση.