Ποικιλία Ιαπωνικής δαμασκηνιάς El dorado

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:13, 1 Μαρτίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα ελλειψοειδές. Ο φλοιός είναι ροδοκόκκινος. Η σάρκα είναι κίτρινη και καλής γεύσης. Ωριμάζει κατά τον Ιούλιο. Σαν δένδρο είναι καλής ζωηρότητας, με βλάστηση ορθόκλαδη και παραγωγική. Θεωρείται ποικιλία καλής ποιότητας και κατάλληλη για νωπή κατανάλωση.