Ποικιλία Ισπανική Α'

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Ισπανική Α' περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Ύψος: 85-95 εκ.

Φόβη: Μήκος 12 εκ., ημιόρθια συμπαγής

Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 5,7 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,1)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 147 ημέρες

Αδέλφωμα: Μέτριο

Αντοχή στο πλάγιασμα: Μεγάλη

Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική

Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική ποικιλία

Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική

Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια

Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Απόδοση στο μύλο συνολική: 71%

Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%

Κρυσταλλότητα κόκκων: 90%

Αμυλόζη: 17-18% (τύπος Japonica)

Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου