Ποικιλία αχλαδιάς Beurre Hardy

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:26, 26 Φεβρουαρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα σφαιροκωνικό. Ο φλοιός είναι λεπτός, με ωχρό κιτρινοπράσινο χρώμα και με ορειχάλκινη απόχρωση στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Ο ποδίσκος έχει μέσο μήκος και είναι σαρκώδης. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, χυμώδης, γλυκειά και αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Σεπτέμβρη. Θεωρείται ποικιλία μέσης παραγωγικότητας και κατάλληλο ως ενδιάμεσο υποκείμενο της κυδωνιάς για ποικιλίες αχλαδιάς που δεν έχουν καλή συμβιβαστότητα με την κυδωνιά.