Ποικιλία αχλαδιάς Passa Crassana

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 08:08, 26 Φεβρουαρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα μηλόμορφο. Ο φλοιός είναι μέτρια παχύς, σχεδόν λείος, με πρασινοκίτρινο χρώμα. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, πολύ χυμώδης και με υπόξινη γεύση. Ωριμάζει κατά το μήνα Οκτώβριο και και συντηρείται αρκετά καλά. Όταν οι καρποί συγκομιστούν πολύ νωρίς παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα κατα τη συντήρηση. Έχει πολύ καλή συμβιβαστότητα με την κυδωνιά.