Ποικιλία κρεμμυδιού Tough ball F1

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 11:51, 12 Αυγούστου 2013 υπό τον A papageorgiou (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Είναι υβρίδιο Ιαπωνικής προέλευσης, μεσοπρώϊμο, απαιτεί 7-7,5 μήνες για να ωριμάσει τους βολβούς του και έχει ανάγκη 12.50 ώρες φως/ημέρα για να βολβοποιήσει. Ενδείκνυται για τις φθινοπωρινές καλλιέργειες του κρεμμυδιού. Το σχήμα του βολβού είναι σφαιρικό - ωοειδές, με εξωτερικό χρώμα χιτώνων καφέ λαμπερό σκούρο. Οι αποδόσεις του κυμαίνονται από 8-10 τόνους/στρέμμα. Έχει υψηλό ποσοστό ξηρής ουσίας και αποθηκεύεται ικανοποιητικά για αρκετό χρονικό διάστημα. Ο βολβός είναι ανθεκτικός στο βοτρύτη.