Ποικιλία πατάτας Jaerla

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 15:52, 19 Μαρτίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ποικιλία πατάτας Jaerla

Πολύ πρώϊµη ποικιλία (90 ηµερών). Κόνδυλοι είναι µεγάλοι µε ρηχούς οφθαλµούς και ελαφρώς κίτρινη σάρκα µε υψηλές αποδόσεις. Έχει καλή αντοχή στον περονόσπορο καθώς και στις ιώσεις, είναι ανθεκτική στην εσωτερική κηλίδωση, στην ακτινοµύκωση και στον καρκίνο των κονδύλων, ενώ είναι ανθεκτική και στην ξηρασία. Είναι κατάλληλη για µαγείρεµα, καθώς και για τηγάνισµα.