Ποικιλίες Golden Delicious

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 12:37, 10 Ιουνίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ποικιλία μήλου golden delicious

Golden Delicious

Ο καρπός της έχει μέτριο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό. Ο φλοιός είναι λεπτός, κιτρινοπορτοκαλί. Η σάρκα είναι συνεκτική, τραγανή, λευκοκίτρινη, χυμώδης, γλυκιά και αρωματική. Ωριμάζει κατά τα μέσα Σεπτέμβρη. συντηρείται καλά σε ψύξη, με την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά είναι ευαίσθητη στους χειρισμούς.


Golden B

Ο καρπός της έχει απολύτως τα μορφολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της Golden Delicious. Αποτελεί κλώνο της Golden Delicious, που έχει απαλλαγεί από ιώσεις και επιλέχτηκε στην Ελβετία. Καλλιεργείται πάρα πολύ στην Ολλανδία.


Ed Gould Golden

Ο καρπός της μοιάζει σε εμφάνιση με εκείνο του Golden Delicious. Η σάρκα είναι συνεκτική, έχει λεπτή υφή, είναι γλυκιά, αλλά λιγότερο αρωματική από εκείνη της Golden Delicious. Ωριμάζει κατά τα μέσα Σεπτέμβρη και συντηρείται τόσο καλά όσο και η Golden Delicious. Θεωρείται μερικώς αυτογόνιμη.



Badami Golden

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα κωνικό. Ο φλοιός της είναι κιτρινοπράσινος, αλλά κατά την πλήρη ωρίμανση των καρπών γίνεται κίτρινος, με ρόδινη απόχρωση στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Η σάρκα είναι συνεκτική , κρεμ λευκή, χυμώδης και λιγότερο αρωματική από εκείνη της Golden Delicious. Ωριμάζει κατά τα μέσα Σεπτέμβρη και συντηρείται] καλά.



[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος I "Μηλοειδή", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.