Σίκαλη προϊόν

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ο καρπός της σίκαλης

Η σίκαλη καλλιεργείται για παραγωγή καρπού και βιομάζας.

Ο καρπός της σίκαλης προορίζεται κυρίως για ναθρώπινη κατανάλωση, αλλά χρησιμοποιείται και ως κτηνοτροφή. Η χημική του σύσταση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Χημική σύσταση του καρπού της σίκαλης % ξηρού βάρους.
Υγρασία Πρωτεΐνες Λίπη Ολικοί υδατάνθρακες Ινώδεις ουσίες Τέφρα
10.0-10.5 12.2-12.4 1.3-1.8 72.0 2.2-2.3 1.9-2.0

[1]

[2]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
  2. Η διατροφική αξία της σίκαλης