Συντήρηση αγγουριού θερμοκηπίου

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 08:41, 13 Ιουνίου 2014 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο καρπός μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία, χωρίς να χάσει από την ποιότητά του, με την προϋπόθεση ότι είναι σκεπασμένος και δεν χάνει υγρασία και η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 10 - 16oC, με άριστη στους 13oC και με σχετική υγρασία (Σ.Υ) 85 - 95%. Αποθήκευση για μεγαλύτερο διάστημα δεν συνιστάται για το αγγούρι, γιατί ο καρπός είναι πολύ ευπαθής. Εάν παρίσταται ανάγκη αποθήκευσης, τότε αυτή συνίσταται να γίνεται σε χώρο με πολύ υψηλή υγρασία, 85 - 95% και θερμοκρασία 10oC. Η "ζωή" του αγγουριού μετά τη συγκομίδη, μπορεί να παραταθεί αρκετά με την περιέλιξή του με σελοφάν ή με κάλυψη της επιφάνειάς του με ειδικό κερί για να περιοριστεί η απώλεια υγρασίας.