Συσκευασία αγγουριού θερμοκηπίου

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:51, 27 Νοεμβρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Όταν τα αγγούρια προορίζονται για εξαγωγή πρέπει να συσκευαστούν σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές της Ε.Ε.Προηγείται διαλογή της καλής ποιότητας των κολοκυθιών, ακολουθεί καθαρισμός για την απομάκρυνση των ξένων ουσιών από την επιφάνεια των καρπών και στη συνέχεια τοποθετούνται στο διαλογητήριο όπου γίνεται διαχωρισμός σε μεγέθη και επένδυσή τους σε σελλοφάν. Καρποί του ίδιου μεγέθους συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια και σφραγίζονται. Όταν οι καρποί προορίζονται για την ντόπια αγορά η διαλογή και συσκευασία γίνεται συνήθως πρόχειρα. Για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούνται πλαστικοί σάκοι, όπου οι καρποί συνήθως υποφέρουν από την άυξηση της θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στους σάκκους με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας. Θα πρέπει οι σάκκοι να φέρουν τρύπες για αερισμό των καρπών. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται και χαρτοκιβώτια για τη μεταφορά των καρπών στις αγορές, όπου οι συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες.