Αγγλική φυλή όρνιθας Australo

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η Australorp είναι μια φυλή όρνιθας Αυστραλιανής προέλευσης. Είναι μεγάλου μεγέθους και με απαλό φτέρωμα πουλί, με λευκά νύχια, μαύρα πόδια και ράμφος και ένα μετρίως μεγάλο και όρθιο απλό λειρί με πέντε διαφορετικά σημεία. Η φυλή αυτή περιλαμβάνει ανθεκτικά άτομα, υπάκουα, θηλυκά με ικανοποιητική ωοτοκία καθώς και καλό κρέας.

Κόκορας φυλής Australo

Χαρακτηριστικά

Η Australorp, όπως αρκετές φυλές ορνίθων περιλαμβάνει δύο μεγέθη:

  • Μικρόσωμες ποικιλίες (νάνα ή αλλιώς bantams) και
  • Μεγαλόσωμες ποικιλίες καθώς και πολλά χρώματα.

Η Australorp σήμερα διαθέτει τρία αναγνωρισμένα χρώματα σύμφωνα με την Australian Poultry Standard: το μαύρο, το άσπρο και το μπλε. Πριν το 2012 μόνο η μπλε και η μαύρη ποικιλία αναγνωρίστηκαν, αργότερα προστέθηκε και η λευκή. Υπάρχει και ένα τέταρτο χρώμα (ένα φυσικό αποτέλεσμα της μπλε ποικιλίας) αλλά δεν αναγνωρίζεται ως επίσημο. Η μαύρη ποικιλία της ράτσας είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα, διαθέτει γυαλιστερά μαύρα φτερά και ένα λαμπερό πράσινο χρωματισμό. Η μπλε ποικιλία έχει φτέρωμα γκρι-μπλε χρωματισμού, ενώ η λευκή είναι ένα καθαρά λευκό πουλί με τυχαία στίγματα μαύρου και γκρι φτέρωμα.

Είναι γνωστό ότι τα θηλυκά άτομα της φυλής είναι καλές κλώσσες και μητέρες παράγοντας που καθιστά τη ράτσα ως μία από τις καλύτερες φυλές ορνίθων.