Αιματόχρωμες ποικιλίες γκρέιπ φρουτ

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Foster

Ο καρπός της έχει μέσο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό έως πλακέ. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος και η επιφάνεια του είναι λεία. Το χρώμα του καρπού αρχικά είναι ανοικτοκίτρινο, αλλά κάτω από ευνοϊκές συνθήκες λαμβάνει ρόδινη απόχρωση, που φθάνει μέχρι το albedo. Η σάρκα είναι λευκή, αλλά κάτω από ευνοϊκές συνθήκες λαμβάνει ρόδινη απόχρωση. Ακόμα είναι τρυφερή, χυμώδης και γευστική. Είναι ποικιλία πολύσπερμη και μεσοπρώϊμη. Σαν δένδρο είναι ζωηρή, μεγάλου μεγέθους και παραγωγική.


Redblush

Redblush

Ο καρπός της μοιάζει με τον καρπό της Thompson σε όλα τα χαρακτηριστικά, με μόνη τη διαφορά, ότι είναι πιο αιματόσαρκη (όχι στο χυμό) και πιο κόκκινη στο φλοιό από την Thompson. Διατηρείται καλά πάνω στο δένδρο, αλλά αποχρωματίζεται ελαφρώς η σάρκα του. Είναι ποικιλία άσπερμη ή λιγόσπερμη ή μεσοπρώϊμη. Σαν δένδρο μοιάζει με την Marsh και την Thompson. Η ποικιλία αυτή λόγω της ελκυστικής εμφανίσεως των καρπών της και του καλού χρωματισμού της σάρκας και του φλοιού των, υποσκέλισε γρήγορα την ποικιλία Thompson, έγινε η κυριότερη αιματόχρωμη ποικιλία και μια από τις πιο σημαντικές ποικιλίες γκρέϊπ φρούτ.


Thompson (Pink Marsh)

Ο καρπός της έχει μέσο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό έως πλακέ. Ο φλοιός είναι μετρίως λεπτός, σκληρός, πολύ λείος και ανοικτοκίτρινος κατά ιην ωρίμαση. Η σάρκα είναι τρυφερή, χυμώδης, γευστική (παρόμοια του Marsh) και ελαφρώς ρόδινη κάτω από ευνοϊκές συνθήκες. Είναι ποικιλία άσπερμη ή λιγόσπερμη και μεσοπρώϊμη. Διατηρείται πολύ καλά πάνω στο δένδρο, αλλά αποχρωματίζεται ελαφρώς η σάρκα του. Αντέχει στις μεταφορές και συντηρείται καλά. Σαν δένδρο είναι ζωηρή, μεγάλου μεγέθους και παραγωγική.