Ασθένεια αβοκάντο Φυτοφθόρα

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Τα παραπάνω παθογόνα εδάφους είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στις περισσότερες χώρες που παράγουν αβοκάντο. Προσβάλλουν όλες τις ποικιλίες αβοκάντο προκαλώντας σήψη των ριζών η οποία φτάνει να προκαλέσει μέχρι και την ολική ξήρανση των δένδρων.

Για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των παραπάνω φυτοπαθογόνων συστήνεται, τόσο στα φυτώρια όσο και στον αγρό, μια σειρά καλλιεργητικών μέτρων και πρακτικών οι οποίες έχουν περισσότερο προληπτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα θα πρέπει να έχει ληφθεί μεριμνά ώστε τα νεαρά δενδρύλλια να είναι υγιή και να έχει γίνει προσεκτική επιλογή του αγρού για την εγκατάσταση του αβοκαντεώνα. Επιπλέον σημειώνεται ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει εγκεκριμένο χημικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής στο αβοκάντο».

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Χανίων, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα υπάρχει άμεσος κίνδυνος να επεκταθεί με ταχύτατους ρυθμούς και να πλήξει ολοένα και περισσότερους αβοκαντεώνες, την ίδια στιγμή, που η καλλιέργεια αβοκάντο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην εμπορία της, είναι ιδιαίτερα αποδοτική και προσφέρει ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς.

Ιστοσελίδα Ασθένεια αβοκάντο Φυτοφθόρα