Η φυλή LaMancha

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Φυλή LaMancha

Η κατσίκα LaMancha [1] προέρχεται από το Όρεγκον, από την κα. Eula Frey από κατσίκες short-eared, ενός είδους που βρέθηκε όχι μόνο στη LaMancha αλλά σε ολόκληρη την Ισπανία. Έχει εξαιρετική γαλακτοκομική ιδιοσυγκρασία και είναι επίμονο ζώο που μπορεί να αντέξει μεγάλη ταλαιπωρία και ακόμη να παράγει. Μέσα από επίσημη δοκιμή, αυτή η φυλή έχει εδραιωθεί στην παραγωγή γάλακτος με υψηλά λιπαρά.

Το πρόσωπο του LaMacha είναι ευθύ με τα αυτιά να είναι το διακριτικό χαρακτηριστικό της φυλής. Υπάρχουν δύο είδη αυτιών LaMancha. Στα θηλυκά το αυτί δεν έχει κανένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Το gopher αυτί περιγράφεται ως εξής: περίπου μέγιστο μήκος μιας ίντσας αλλά κατά προτίμηση δεν υφίσταται με πολύ λίγο ή καθόλου χόνδρο. Το τελείωμα του αυτιού πρέπει να είναι περιστραμένο προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αυτό είναι το μόνο είδος αυτιού, το οποίο θα καταστήσει τα αρσενικά κατσίκια επιλέξιμα για καταχώρηση.

Το "elf αυτί" περιγράφεται ως εξής: περίπου μέγιστο μήκος δύο ίντσες επιτρέπεται. Το τελείωμα του αυτιού πρέπει να είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Οποιοδήποτε χρώμα ή συνδυασμός χρωμάτων είναι δεκτό χωρίς κάποια προτίμηση. Τα μαλλιά είναι κοντά, λεπτά και γυαλιστερά.

Βιβλιογραφία

  1. Ιστοσελίδα Agrotes.eu - Κυριότερες ξενικές φυλές αιγών - Η φυλή LaMancha