Ποικιλίες μαρουλιού τύπου Romaine

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Parris island Cos

Ποικιλία μαρουλιού Parris island Cos

Είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία μαρουλιού που καλλιεργείται στην Ελλάδα. Τα φυτά είναι όρθια, ύψους 20-25cm. Τα εσωτερικά νεαρά φύλλα σχηματίζουν κεφαλή, ενώ τα εξωτερικά έχουν ελαφρά κυματοειδές σχήμα. Το χρώμα των φύλλων είναι ελαφρά γκριζοπράσινο. Είναι μεσοπρώϊμη ποικιλία για φθινοπωρινή και χειμερινή καλλιέργεια και απαιτεί περίπου 70 ημέρες μέχρι τη συγκομιδή.

Gramsi

Ποικιλία μαρουλιού Gramsi

Είναι παρόμοια με την Parris island Cos, αλλά έχει το πλεονεκτήματα της ανθεκτικότητας στις υψηλές θερμοκρασίες (δεν σχηματίζει εύκολα ανθικό στέλεχος) και επομένως κατάλληλη για καλλιέργεια αργά την άνοιξη - καλοκαίρι και νωρίς το φθινόπωρο.

Parris white noga

Τα φυτά αναπτύσσονται σε μεγάλα μεγέθη, τα εξωτερικά φύλλα έχουν ελαφρά κυματοειδές σχήμα και το χρώμα είναι πρασινωπό. Είναι πρώϊμη ποικιλία, αντέχει στο σχηματισμό ανθικού στελέχους όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και είναι κατάλληλη για καλοκαιρινή καλλιέργεια.

Parris Cos

Φυτά όρθια, μεγάλα, με κλειστή κεφάλη και με σκούρα πράσινα φύλλα. Παραλλαγή της ποικιλίας αυτής παρουσιάζει ανθεκτικότητα στο μωσαϊκό του μαρουλιού. Καλλιεργείται το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Fairen

Φυτά όρθια με κλειστή κεφαλή. Χρώμα φύλλων πράσινο. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στο μωσαϊκό του μαρουλιού. Καλλιεργείται το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Marvel

Ποικιλία μαρουλιού Marvel

Σχηματίζει μεγάλο κεφάλι και έχει φύλλα σκούρου πράσινου χρώματος. Ανθεκτική ποικιλία στο σχηματισμό ανθικού στελέχους, μεσοόψιμη, γι' αυτό καλλιεργείται με επιτυχία αργά την άνοιξη και το καλοκαίρι.