Ποικιλίες Red Delicious

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Hi - Early

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό – επίμηκες. Ο φλοιός είναι παχύς, κόκκινος, με επίχρωμα πιο κόκκινο της Starking και με περισσότερες από αυτή πυκνές κόκκινες ραβδώσεις. Η σάρκα είναι συνεκτική, λεπτής υφής, χυμώδης, γλυκειά και αρωματική. Ωριμάζει λίγες ημέρες νωρίτερα της Starking Delicious τις πρώτες 15 ημέρες του Σεπτέμβρη και συντηρείται καλά σε ψύξη μέχρι την άνοιξη.


Topred

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό – επίμηκες. Ο φλοιός είναι παχύς, κόκκινος, με πολύ πυκνές κόκκινες ραβδώσεις και πολύ ελκυστικός σε εμφάνιση. Η σάρκα είναι συνεκτική, χυμώδης, γλυκειά και αρωματική. Ωριμάζει κατά το δεύτερο 15μερο του Σεπτέμβρη, μαζί με τη Starking Delicious και συντηρείται καλά σε ψύξη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.


Starking

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό – επίμηκες. Ο φλοιός είναι παχύς, κόκκινος ή κίτρινος, με επίχρωμα και ραβδώσεις έντονου κόκκινου χρώματος και με κοκκινόμαυρα φακίδια. Η σάρκα είναι συνεκτική, λεπτής υφής, χυμώδης, γλυκειά και αρωματική. Ωριμάζει κατά το δεύτερο 15μερο του Σεπτέμβρη και συντηρείται καλά σε ψύξη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.


Superstarking

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό – επίμηκες. Ο φλοιός είναι παχύς, βαθυκόκκινος, με κόκκινες ραβδώσεις. Η σάρκα είναι συνεκτική, χυμώδης και αρωματική, κρέμ – λευκή. Ωριμάζει κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου και συντηρείται καλά.


Gloster 69

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα κωνικό – επίμηκες. Ο φλοιός είναι ανοιχτοκίτρινος, με επίχρωμα λαμπρό κόκκινο. Η σάρκα είναι συνεκτική, κρεμ – λευκή, χυμώδης, εκλεκτής ποιότητας. Ωριμάζει κατά τα τέλη Σεπτέμβρη και συντηρείται καλά.


Clear Red

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα κολουροκωνικό – επίμηκες. Ο φλοιός είναι κίτρινος, με κόκκινες ραβδώσεις. Η σάρκα είναι συνεκτική, κρεμ – λευκή, αρωματική και μέτρια υπόξινη. Ωριμάζει κατά το πρώτο 15μερο του Σεπτέμβρη και συντηρείται καλά σε ψύξη.


Topcorp

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα κολουροκωνικό – επίμηκες. Ο φλοιός είναι κίτρινος, με μερικές ραβδώσεις. Η σάρκα είναι συνεκτική, κρεμ – λευκή, υπόξινη και μέτρια αρωματική. Ωριμάζει κατά το πρώτο 15μερο του Σεπτέμβρη και συντηρείται καλά σε ψύξη.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος I "Μηλοειδή", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.