Φθινοπωρινές ποικιλίες αχλαδιάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Beurre Hardy

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα σφαιροκωνικό. Ο φλοιός είναι λεπτός, με ωχρό κιτρινοπράσινο χρώμα και με ορειχάλκινη απόχρωση στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Ο ποδίσκος έχει μέσο μήκος και είναι σαρκώδης. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, χυμώδης, γλυκειά και αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Σεπτέμβρη. Θεωρείται ποικιλία μέσης παραγωγικότητας και κατάλληλο ως ενδιάμεσο υποκείμενο της κυδωνιάς για ποικιλίες αχλαδιάς που δεν έχουν καλή συμβιβαστότητα με την κυδωνιά.Abate Fetel

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο-επίμηκες. Ο φλοιός είναι λεπτός, λείος, με ανοιχτό κίτρινο χρώμα και με μαυροκόκκινη απόχρωση κυρίως στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Η σάρκα είναι λευκή, μέτρια συνεκτική, χυμώδης, γλυκειά και αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Σεπτέμβριο και συντηρείται αρκετά καλά. Θεωρείται πολύ ευαίσθητη στη χλώρωση και για αυτό αποφεύγεται να καλλιεργείται σε εδάφη με μεγαλύτερη περιεκτικότητα ενεργού ασβεστίου.kaiser

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο-επίμηκες. Ο φλοιός είναι παχύς, με τυπικό ορειχάλκινο χρώμα και ελαφρά ανώμαλος. Η σάρκα είναι λευκή, πολύ συνεκτική, μέτρια, χυμώδης, ελαφρώς γλυκειά και λίγο αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Σεπτέμβριο και συντηρείται αρκετά καλά. Ενδείκνυται ο εμβολιασμός της σε υποκείμενα σπορόφυτα αχλαδιάς ή σε κυδωνιά με τη χρησιμοποίηση ενδιάμεσου υποκειμένου. Προσαρμόζεται καλύτερα στα βορειότερα διαμερίσματα της χώρας.


Passa Crassana

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα μηλόμορφο. Ο φλοιός είναι μέτρια παχύς, σχεδόν λείος, με πρασινοκίτρινο χρώμα. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, πολύ χυμώδης και με υπόξινη γεύση. Ωριμάζει κατά το μήνα Οκτώβριο και και συντηρείται αρκετά καλά. Όταν οι καρποί συγκομιστούν πολύ νωρίς παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα κατα τη συντήρηση. Έχει πολύ καλή συμβιβαστότητα με την κυδωνιά.


Doyenne du Comice

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα μηλόμορφο. Ο φλοιός είναι λεπτός, λείος, με πρασινοκίτρινο χρώμα και με καφεκόκκινη απόχρωση στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, πολύ χυμώδης, γλυκειά, εκλεκτής γεύσης και αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Σεπτέμβριο και συντηρείται αρκετά καλά. Καθυστερεί να εισέλθει σε καρποφορία και δεν είναι πάντοτε παραγωγική. Θωερείται ποικιλία ευαίσθητη στους χειρισμούς. Προσαρμόζεται καλύτερα σε βορειότερα διαμερίσματα.


Conference

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο-επίμηκες. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος, κιτρινοπράσινο χρώμα και χρυσοκαστανή απόχρωση στη βάση κυρίως του καρπού. Ο ποδίσκος έχει μέτριο μήκος και είναι ξυλώδης. Η σάρκα είναι κρεμ-λευκή, μαλακή, χυμώδης, γλυκειά, πολύ καλής γεύσης και αρωματική. Ωριμάζει από αρχές Σεπτέμβρη και συντηρείται πολύ καλά.


Highland

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός είναι μέτρια παχύς, χρώμα κίτρινο με ελαφρά μαυροκόκκινη απόχρωση και ανοιχτοκόκκινη στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Η σάρκα είναι λευκή, μέτρια συνεκτική, χυμώδης, γλυκειά, με ευχάριστη γεύση και αρωματική. Ωριμάζει από αρχές Σεπτέμβρη και συντηρείται πολύ καλά. Έχει πολύ καλή συμβιβαστότητα με την κυδωνιά. Χαρακτηρίζεται από μεγάλη παραγωγική σταθερότητα και μέτρια ανθεκτικότητα στη σκωρίαση. Ως προς την ανθοφορία χαρακτηρίζεται ως μεσόψιμη. Θεωρείται πολύ καλή ποικιλία για την παρασκευή κονσερβών εκλεκτής ποιότητας και συνιστάται η καλλιέργειά της ανεπιφύλακτα.


General Leclerc

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος, χρώμα κίτρινο, με χαλκόχροη απόχρωση κατά το μεγαλύτερο μέρος. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, με λεπτή υφή, χυμώδης, γλυκειά, με υπόξινη γεύση και πολύ αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Σαν δένδρο χαρακτηρίζεται από μεγάλη παραγωγική σταθερότητα. Έχει καλή συμβιβαστότητα με την κυδωνιά. Ως προς την ανθοφορία, χαρακτηρίζεται ως μεσόψιμη και είναι κατάλληλη για κονσερβοποίηση.


Packham's Triumph

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός είναι μέτρια παχύς, με ελαφρά ανώμαλη επιφάνεια και χρώμα λαμπρό κίτρινο ,με μαυροκόκκινη και αμυδρά πορτοκαλί απόχρωση. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, χυμώδης, γλυκειά, με ευχάριστη γεύση και αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Σεπτέμβρη και συντηρείται πολύ καλά. Θεωρείται ποικιλία πολύ παραγωγική και έχει καλή συμβιβαστότητα με την κυδωνιά Α. Καλλιεργείται πολύ στην Αργεντινή, Αυστραλία και Ν. Αφρική.


Winter Nelis

Ο καρπός της έχει μικρό μέγεθος και σχήμα μηλόμορφο. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος, χρώμα πρασινοκίτρινο, με διάχυτη σκωριόχροη απόχρωση. Η σάρκα είναι λευκοκίτρινη, μαλακή, γλυκειά, αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Σεπτέμβριο και συντηρείται αρκετά καλά. Θεωρείται ποικιλία πολύ παραγωγική, με καρπούς ελκυστικούς και εκλεκτής ποιότητας. Δεν έχει καλή συμβιβαστότητα με την κυδωνιά. Καλλιεργείται πολύ στις ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.