Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εξέλιξη της Γεωργίας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 7: Γραμμή 7:
  
 
Οι κύριοι στόχοι της Γεωργίας Ακριβείας είναι:
 
Οι κύριοι στόχοι της Γεωργίας Ακριβείας είναι:
 +
α) η αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών
 +
β) η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων
 +
γ) η πιο αποδοτική χρήση των αγροχημικών,
 +
δ) η εξοικονόμηση της ενέργειας,
 +
ε) η προστασία του εδάφους και των νερών από την ρύπανση.
 +
 +
 +
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Γεωργία Ακριβείας"> Γεωργία Ακριβείας, Σπύρος Φουντάς Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοφάνης Γέμτος Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Σελ.8, 2015</ref>
 +
</references>

Αναθεώρηση της 09:40, 29 Μαΐου 2020

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ο αγρότης δεν είχε πρόσβαση στην επιστημονική γνώση και στις σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτό είχε ως αποτέλσμα να χορηγεί στο χωράφι του εισροές (φάρμακα, λιπάσματα, νερό) εμπειρικά και πολλές φορές μιμούμενος τον γείτονα του συνάδελφο του παραγωγό. Συνέπεια των παραπάνω ήταν η αλόγιστη χρήση εισροών το οποίο πολλές φορές είχε αρνητικό αντίκτυπο στην τσέπη του, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου προϊόντος και φυσικά με την περιβαλλοντική επιβάρυνση.

ΟΡΙΣΜΟΣ Η Γεωργία Ακριβείας είναι ένα σύστημα διαχείρισης αγροκτημάτων το οποίο χρησιμοποιώντας την πληροφορική και τα ηλεκτρονικά εφαρμοσμένα στη γεωργία, βοηθά τον γεωργό στη λήψη αποφάσεων για την καλύτερη διαχείριση του αγροκτήματος (Gemtos et al., 2002).

Οι κύριοι στόχοι της Γεωργίας Ακριβείας είναι: α) η αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών β) η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων γ) η πιο αποδοτική χρήση των αγροχημικών, δ) η εξοικονόμηση της ενέργειας, ε) η προστασία του εδάφους και των νερών από την ρύπανση.


Βιβλιογραφία

Σφάλμα παραπομπής: Η ετικέτα <ref> που ορίζεται μέσα στο <references> έχει χαρακτηριστικό ομαδοποίησης «» που δεν εμφανίζεται σε προηγούμενο κείμενο.