http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85&feed=atom&action=history Συντήρηση τριαντάφυλλου - Ιστορικό εκδόσεων 2022-05-18T23:30:33Z Ιστορικό αναθεωρήσεων για αυτή τη σελίδα στο wiki MediaWiki 1.22.6 http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85&diff=47357&oldid=prev P chasapis στις 13:25, 10 Φεβρουαρίου 2016 2016-02-10T13:25:26Z <p></p> <table class='diff diff-contentalign-left'> <col class='diff-marker' /> <col class='diff-content' /> <col class='diff-marker' /> <col class='diff-content' /> <tr style='vertical-align: top;'> <td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">&larr;Παλαιότερη αναθεώρηση</td> <td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">Αναθεώρηση της 13:25, 10 Φεβρουαρίου 2016</td> </tr><tr><td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 1:</td> <td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 1:</td></tr> <tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Μετά την κοπή, τα [[Τριαντάφυλλο|τριαντάφυλλα]] τοποθετούνται σε φύλλα πλαστικού, τυλίγονται σε δέμα και τοποθετούνται τα στελέχη τους το γρηγορότερο μέσα σε νερό δροσερό που έχει προστεθεί κιτρικό οξύ 500ppm ή χλώριο 0,5 gr/lt. Στη συνέχεια μπαίνουν στο ψυγείο σε θερμοκρασία 3-4 °C μέχρι να οδηγηθούν στο συσκευαστήριο. Αντί αυτών υπάρχουν τυποποιημένες συντηρητικές ουσίες (Chrysal, Rosal κ.λ.π.). Οι ουσίες αυτές βοηθούν στη μακρόχρονη διατήρηση των [[Βοτανικά χαρακτηριστικά <del class="diffchange diffchange-inline">τριαντάφυλλου</del>|ανθέων]] αφού περιορίζουν την αναπνοή, διατηρούν το [[pH θρεπτικού διαλύματος|pΗ]] στα επιθυμητά επίπεδα καθώς και την ωσμωτική πίεση και τέλος, εμποδίζουν την δραστηριότητα των βακτηρίων. Η παρουσία φρούτων και λαχανικών στους χώρους αποθήκευσης των τριαντάφυλλων έχει δυσμενή επίδραση στη συντηρησιμότητά τους γιατί παράγουν αιθυλένιο που προκαλεί γήρανση των ανθέων και πτώση των πετάλων.&lt;ref name=&quot;Συντήρηση τριαντάφυλλου&quot;/&gt;</div></td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Μετά την κοπή, τα [[Τριαντάφυλλο|τριαντάφυλλα]] τοποθετούνται σε φύλλα πλαστικού, τυλίγονται σε δέμα και τοποθετούνται τα στελέχη τους το γρηγορότερο μέσα σε νερό δροσερό που έχει προστεθεί κιτρικό οξύ 500ppm ή χλώριο 0,5 gr/lt. Στη συνέχεια μπαίνουν στο ψυγείο σε θερμοκρασία 3-4 °C μέχρι να οδηγηθούν στο συσκευαστήριο. Αντί αυτών υπάρχουν τυποποιημένες συντηρητικές ουσίες (Chrysal, Rosal κ.λ.π.). Οι ουσίες αυτές βοηθούν στη μακρόχρονη διατήρηση των [[Βοτανικά χαρακτηριστικά <ins class="diffchange diffchange-inline">τριανταφυλλιάς</ins>|ανθέων]] αφού περιορίζουν την αναπνοή, διατηρούν το [[pH θρεπτικού διαλύματος|pΗ]] στα επιθυμητά επίπεδα καθώς και την ωσμωτική πίεση και τέλος, εμποδίζουν την δραστηριότητα των βακτηρίων. Η παρουσία φρούτων και λαχανικών στους χώρους αποθήκευσης των τριαντάφυλλων έχει δυσμενή επίδραση στη συντηρησιμότητά τους γιατί παράγουν αιθυλένιο που προκαλεί γήρανση των ανθέων και πτώση των πετάλων.&lt;ref name=&quot;Συντήρηση τριαντάφυλλου&quot;/&gt;</div></td></tr> <tr><td class='diff-marker'>&#160;</td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'>&#160;</td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr> <tr><td class='diff-marker'>&#160;</td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>==Βιβλιογραφία==</div></td><td class='diff-marker'>&#160;</td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>==Βιβλιογραφία==</div></td></tr> </table> P chasapis http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85&diff=47356&oldid=prev P chasapis: Νέα σελίδα με 'Μετά την κοπή, τα τριαντάφυλλα τοποθετούνται σε φύλλα πλαστικού, τυλίγονται...' 2016-02-10T13:25:07Z <p>Νέα σελίδα με &#039;Μετά την κοπή, τα <a href="/gaiapedia/index.php/%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF" title="Τριαντάφυλλο">τριαντάφυλλα</a> τοποθετούνται σε φύλλα πλαστικού, τυλίγονται...&#039;</p> <p><b>Νέα σελίδα</b></p><div>Μετά την κοπή, τα [[Τριαντάφυλλο|τριαντάφυλλα]] τοποθετούνται σε φύλλα πλαστικού, τυλίγονται σε δέμα και τοποθετούνται τα στελέχη τους το γρηγορότερο μέσα σε νερό δροσερό που έχει προστεθεί κιτρικό οξύ 500ppm ή χλώριο 0,5 gr/lt. Στη συνέχεια μπαίνουν στο ψυγείο σε θερμοκρασία 3-4 °C μέχρι να οδηγηθούν στο συσκευαστήριο. Αντί αυτών υπάρχουν τυποποιημένες συντηρητικές ουσίες (Chrysal, Rosal κ.λ.π.). Οι ουσίες αυτές βοηθούν στη μακρόχρονη διατήρηση των [[Βοτανικά χαρακτηριστικά τριαντάφυλλου|ανθέων]] αφού περιορίζουν την αναπνοή, διατηρούν το [[pH θρεπτικού διαλύματος|pΗ]] στα επιθυμητά επίπεδα καθώς και την ωσμωτική πίεση και τέλος, εμποδίζουν την δραστηριότητα των βακτηρίων. Η παρουσία φρούτων και λαχανικών στους χώρους αποθήκευσης των τριαντάφυλλων έχει δυσμενή επίδραση στη συντηρησιμότητά τους γιατί παράγουν αιθυλένιο που προκαλεί γήρανση των ανθέων και πτώση των πετάλων.&lt;ref name=&quot;Συντήρηση τριαντάφυλλου&quot;/&gt;<br /> <br /> ==Βιβλιογραφία==<br /> &lt;references&gt;<br /> &lt;ref name=&quot;Συντήρηση τριαντάφυλλου&quot;&gt; &quot;Εγκατάσταση θερμοκηπίου καλλιέργειας τρινταφυλλιάς με χρήση γεωθερμικής ενέργειας σε συνδυασμό με υπαίθρια καλλιέργεια σπαραγγιών&quot;, πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Σταύρου Μαντζουράνη, Καβάλα 2002. <br /> &lt;/references&gt;<br /> <br /> [[σχετίζεται με::Τριαντάφυλλο| ]]<br /> [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]<br /> [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]<br /> [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]<br /> [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]</div> P chasapis