Αβιταμινώσεις-Τροφοπενίες μικροστοιχείων

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αβιταμίνωση από Βιταμίνη Α. Συμπτώματα: Ξηροφθαλμία, αδυνάτισμα, ελλειπή γονιμοποίηση, αποβολές, θάνατος των εμβρύων, καννιβαλισμό στις κουνέλες και τα αντισώματα του οργανισμού αδυνατούν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μικρόβια διαφόρων ασθενειών. Τρόπος Αντιμετώπισης: Προσθέτουμε στις τροφές των κουνελιών την συγκεκριμένη Βιταμίνη ή χορηγούμε τροφή, που έχει αποκλειστικά τη συγκεκριμένη Βιταμίνη, όπως ο κίτρινος Αραβόσιτος.

Αβιταμίνωση από Βιταμίνη Β. Ως γνωστόν, η Βιταμίνη Β διακρίνεται στις Βιταμίνες Β1 και Β2. Ανεπάρκεια Β1 (ή Ανευρίνη): Συμπτώματα: Επιπλοκές στο νευρικό σύστημα του κουνελιού, σπασμούς, αδυνάτισμα, δερματικές ανωμαλίες. Ανεπάρκεια Β2 (ή Αντιαναιμική): Συμπτώματα: Τα αντισώματα του οργανισμού αδυνατούν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μικρόβια διαφόρων ασθενειών, αδυνάτισμα κ.λπ.

Τρόπος Αντιμετώπισης: Τόσο η Βιταμίνη Β1, όσο η Βιταμίνη Β2 βρίσκονται πλούσιες σε όλα τα πράσινα χόρτα, αλλά και στη μαγιά της μπύρας. Αβιταμίνωση από Βιταμίνη C. Συμπτώματα: Αιμορραγία ούλων και φλόγωση στόματος. Τρόπος Αντιμετώπισης: Το κουνέλι πρέπει να τρώει περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αβιταμίνωση από Βιταμίνη D. καρπούςΣυμπτώματα: Παρουσιάζεται ραχίτιδα, έντονη αρθρίτιδα και ο σκελετός του κουνελιού καθυστερεί να αναπτυχθεί. Τρόπος Αντιμετώπισης: Το κουνέλι πρέπει να τρώει τροφές, όπως μουρουνέλαιο και ξηρές τροφές. Αβιταμίνωση απo Βιταμίνη Ε. Συμπτώματα: Αποβολές και στείρωση. Τρόπος Αντιμετώπισης: Σιτάρι.