Αναρριχώμενες ποικιλίες ντομάτας

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Corona F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Corona F1

Πρώιμο υβρίδιο για υπαίθρια καλλιέργεια και θερμοκηπίου. Εύρωστα φυτά με σκούρο πράσινο φύλλωμα. Δίνει καρπούς ομοιόμορφους πεπλατυσμένου σχήματος, μεγέθους 220 - 240g, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Οι καρποί είναι σφιχτοί και έχουν όμορφο φωτεινό κόκκινο χρώμα. H Corona F1 είναι πολύ παραγωγικό υβρίδιο με αντοχή σε πολλές ασθένειες (αδρομυκώσεις, ιό του μωσαϊκού του καπνού).


Cecilia F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Cecilia F1

Νέο υβρίδιο συνεχούς ανάπτυξης για υπαίθρια αναρριχώμενη καλλιέργεια και θερμοκήπια. Τα φυτά είναι εύρωστα και το φύλλωμα δίνει καλή προστασία, ενώ οι καρποί δένουν κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες. Δίνει υψηλή παραγωγή από καρπούς στρογγυλούς ελαφρά πεπλατυσμένους. Το μέσο βάρος των καρπών είναι 150gr, οι οποίοι έχουν 3 - 4 λοβούς και είναι πολύ συμπαγείς. Η Cecilia F1 παρουσιάζει ανθεκτικότητα στις αδρομυκώσεις και στο μωσαϊκό του καπνού. Οι καρποί της έχουν εξαιρετική ποιότητα κατάλληλη για μεταφορά. Καλή παραγωγή ακόμα και σε αλατούχα εδάφη.


Amati F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Amati F1

Υβρίδιο μεσοπρώιμο, μεγαλόκαρπο, κατάλληλο τόσο για θερμοκηπιακή όσο και για υπαίθρια (ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή) καλλιέργεια. Καρπός στρογγυλός - πεπλατυσμένος, μέσου βάρους 250 - 300gr. Φυτό με ζωηρό φύλλωμα και πολύ ισχυρό ριζικό σύστημα. Ιδανική εποχή καλλιέργειας από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Είναι πολύ παραγωγικό υβρίδιο με αντοχή σε πολλές ασθένειες (αδρομυκώσεις, ΤοΜV).


Atermona F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Atermona F1

Φυτό ζωηρό, σχετικά αραιόφυλλο, με κανονικά μεσογονάτια διαστήματα. Ριζικό σύστημα πολύ δυνατό και καρπούς μεγάλου μεγέθους, μέσου βάρους 240 - 300gr. Προτείνεται για μεταφυτεύσεις από Φεβρουάριο έως Αύγουστο καθώς και για υπαίθρια καλλιέργεια. Καλιόφιλο υβρίδιο. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε πολλές ασθένειες, όπως αδρομυκώσεις, ιό του μωσαϊκού του καπνού, ΤοΜV, TYLCV, TSWV.


Enygma F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Enygma F1

Άριστο, δυνατό φυτό, με ανθεκτικό ριζικό σύστημα, ιδανικό για χειμωνιάτικη καλλιέργεια. Παρουσιάζει μεγάλη προσαρμοστικότητα στις καιρικές, καλλιεργητικές συνθήκες και δημιουργεί σταθερά δεσίματα καθ’ όλο το ύψος του φυτού. Χαμηλές απαιτήσεις σε θρέψη, λόγω της ευρωστίας του φυτού (μικρότερο κόστος λίπανσης, εξοικονόμηση νερού). Ο καρπός που παράγεται είναι πολύ συνεκτικός, μεσαίου μεγέθους και μέσου βάρους 220 - 240gr. Είναι ομοιόμορφος, στρογγυλού σχήματος, με καλή γεύση και έντονο, λαμπερό κόκκινο χρώμα. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε πολλές ασθένειες, όπως αδρομυκώσεις, ιό του μωσαϊκού του καπνού, ΤοΜV, TYLCV, TSWV.


Iokasti F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Iokasti F1

Δυνατό φυτό, με πυκνό φύλλο και κοντά μεσογονάτια διαστήματα. Έχει δυνατό ριζικό σύστημα, με καλή ανοχή στους νηματώδεις. Η παραγωγικότητά του είναι σταθερή αποδίδοντας υψηλής ποιότητας ομοιόμορφους καρπούς. Κατάλληλο για φυτεύσεις από Ιανουάριο έως Αύγουστο, τόσο για θερμοκηπιακή όσο και για υπαίθρια καλλιέργεια. Έχει καλή αντοχή στο κρύο και ενδείκνυται και για διστέλεχη καλλιέργεια μικρής διάρκειας (μέχρι 7 σταυρούς ανά στέλεχος). Ο καρπός έχει σχήμα σφαιρικό, μέγεθος μεγάλο, βάρος 280 - 350gr και χρώμα ομοιόμορφο σκούρο κόκκινο κατά τη πλήρη ωρίμανση. Μετασυλλεκτική διατηρησιμότητα 2-3 εβδομάδων. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στις αδρομυκώσεις και ΤοΜV.


Optima F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Optima F1

Mεσοόψιμο, μεγαλόκαρπο υβρίδιο, ιδανικό για υπαίθρια καλοκαιρινή καλλιέργεια και ανοιξιάτικη θερμοκηπιακή. Το φυτό που παράγεται είναι πολύ ζωηρό (ανταποκρίνεται άριστα σε διστέλεχη καλλιέργεια), με πλούσιο φύλλωμα και πολύ ισχυρό ριζικό σύστημα (το πλέον ανθεκτικό υβρίδιο στους νηματώδεις). Ο καρπός είναι στρογγυλός, μέσου βάρους 250 - 350gr με άριστη γεύση και ζωηρό κόκκινο χρώμα. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στις αδρομυκώσεις και ΤοΜV.


Robin F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Robin F1

Mεσαίας πρωιμότητας υβρίδιο, κατάλληλο για καλλιέργεια από την άνοιξη έως το φθινόπωρο τόσο υπαίθριο όσο και για θερμοκηπιακό. Φυτό με ζωηρό φύλλωμα και γερό ριζικό σύστημα. Ο καρπός είναι σχήματος στρογγυλού, μέσου βάρους 250 - 270gr με πολύ καλή γεύση και άριστο χρώμα κατά την πλήρη ωρίμανση. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στις αδρομυκώσεις.


Seny F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Seny F1

Yπερπρώιμο υβρίδιο, με καλή συμπεριφορά στη χειμωνιάτικη καλλιέργεια. Φυτό ζωηρό, με μέτριο φύλλωμα και δυνατό ριζικό σύστημα. Ο καρπός είναι σχήματος στρογγυλού - πεπλατυσμένου, μέσου βάρους 220 - 280gr, που προσφέρεται για συγκομιδή πριν την ωρίμανση (πράσινο χρώμα). Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στον ΤοΜV και στις αδρομυκώσεις.


Boa F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Boa F1

Μεσοόψιμο υβρίδιο κατάλληλο τόσο για θερμοκήπιο, (συγκομιδή αργά την άνοιξη έως και φθινόπωρο) όσο και για υπαίθρια καλλιέργεια (καλοκαιρινή συγκομιδή). Πολύ ζωηρό φυτό με μικρά μεσογονάτια και καλό ριζικό σύστημα. Καρπός μεγάλος, στρογγυλός με εντυπωσιακό χρώμα μέσου βάρους 250gr. Ευαίσθητη στη χρήση υπερβολικών ποσοτήτων ορμονών. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στον TMV.


Formula F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Formula F1

Πρώιμο υβρίδιο, με πολύ υψηλή παραγωγή. Παρουσιάζει υψηλή καρπόδεση, μεγάλη διατηρησιμότητα και ομοιμορφία καρπών. Παρουσιάζει αντοχή στο σκάσιμο και έχει ελκυστικό κόκκινο χρώμα. Παρουσιάζει καλή συμπεριφορά στις χαμηλές θερμοκρασίες. Διαρκής παραγωγή με μέγεθος 240 - 280gr. Συστήνεται για φθινοπωρινές - ανοιξιάτικες θερμοκηπιακές και για υπαίθριες φυτεύσεις.


Aegean F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Aegean F1

Το υβρίδιο αυτό παρουσιάζει υψηλή ανοχή στον TYLCV. Υψηλή παραγωγή, με άριστη καρπόδεση. Καλή συμπεριφορά στις χαμηλές θερμοκρασίες. Παρουσιάζεται ομοιομορφία και καλή συνεκτικότητα στους καρπούς. Έχει εξαιρετική γεύση και διάρκεια στη παραγωγή. Το μέγεθος υπολογίζεται στα 230 - 270gr και συστήνεται για φθινοπωρινές και υπαίθριες καλλιέργειες.


Velocity F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Velocity F1

Πρώιμο υβρίδιο με πολύ υψηλή παραγωγή και άριστη καρπόδεση. Καλή συμπεριφορά στις χαμηλές θερμοκρασίες με διάρκεια παραγωγής. Το μέγεθος υπολογίζεται για 220 - 290gr. Συστήνεται για φθινοπωρινές - χειμωνιάτικες και για υπαίθριες καλλιέργειες.


Galli F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Galli F1

Μεσοπρώιμο αυτοκλαδευόμενο υβρίδιο, πολύ παραγωγικό. Φυτό ζωηρό με φύλλα που καλύπτουν θαυμάσια τους καρπούς. Είναι υβρίδιο κατάλληλο για χαμηλή υποστυλωμένη καλλιέργεια και είναι σχετικά απαιτητικό σε υγρασία. Είναι υβρίδιο συνεχόμενης συγκομιδής με καρπούς ελαφρά πεπλατυσμένους με έντονο κόκκινο χρώμα, βάρους 210 - 250gr. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στις αδρομυκώσεις.


Mountain fresh F1

Αναρριχώμενη ποικιλία ντομάτας Mountain fresh F1

Υπερπρώιμο υβρίδιο κατάλληλο για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές φυτεύσεις. Φυτό δυνατό, ζωηρής βλαστικής ανάπτυξης, με σχετικά πλούσιο φύλλωμα που προστατεύει τους καρπούς από τον ήλιο. Παρουσιάζει εντυπωσιακή παραγωγικότητα με μεγάλη διάρκεια. Ο καρπός είναι στρογγυλού σχήματος και υψηλής εμπορικής αξίας. Μέγεθος καρπού μεγάλο, βάρους 260 - 330gr. Χρώμα ομοιόμορφο, σκούρο κόκκινο και ιδιαίτερα ελκυστικό κατά την πλήρη ωρίμανση. Άριστο άρωμα και γεύση. Μετασυλλεκτική διατηρησιμότητα 2-3 εβδομάδες. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στις αδρομυκώσεις.


Mountain spring F1

Πρώιμο υβρίδιο, αυτοκλαδευόμενο. Παρουσιάζει πλούσιο φύλλωμα και υψηλή παραγωγή, ενώ ο καρπός είναι στρογγυλός - οβάλ και συνεκτικός. Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στη μεταφορά. Το βάρος υπολογίζεται για 240 - 280gr. Παρουσιάζει αντοχή στο σκάσιμο και ανθεκτικότητα στις αδρομυκώσεις και στον βοτρύτη.