Αρωματικές ποικιλίες νερατζιάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Bouquet (Bouquet de Fleurs)

Η ποικιλία αυτή χαρακτηρίζεται από πλούσια ανθοφορία και έχει μεγάλη καλλωπιστική αξία. Σαν δένδρο έχει μικρό μέγεθος, κλάδους με κοντά μεσογονάτια διαστήματα, πυκνό φύλλωμα και χωρίς αγκάθια. Τα φύλλα είναι μικρά, ωοειδή και στρογγυλεμένα (πλατιά) στην κορυφή, με κοντό μίσχο και χωρίς μισχοπτερύγια. Οι καρποί είναι μικροί, σφαιρικοί (ελαφρώς πλακέ), καλοχρωματισμένοι, μετρίως παχύφλοιοι, λιγόσπερμοι και με συμπαγή άξονα.


Bouquetier a Grandes Fleurs

Η ποικιλία αυτή είναι η πιο σημαντική από τις αρωματικές ποικιλίες. Σαν δένδρο είναι μικρό σε μέγεθος και χωρίς αγκάθια. Τα φύλλα είναι μέτριου μεγέθους, πλατιά και στρογγυλά στην κορυφή. Τα άνθη είναι μεγάλα και μονά. Οι καρποί έχουν μεγάλο μέγεθος, στρογγυλό σχήμα και πολύ παχύ και σκληρό φλοιό. Οι καρποί τους ενδείκνυνται για την παρασκευή ζαχαρωτών εκλεκτής ποιότητας.


Bouquetier de Nice a Fleurs Doubles

Πρόκειται για την ποικιλία Bigaradier a Fruit Fetifere του Risso(1818-22). Σαν δένδρο είναι ζωηρή και ορθόκλαδη. Τα άνθη της είναι διπλά και έχουν πολύ μεγάλη ωοθήκη. Ο καρπός της έχει μέσο μέγεθος, σχήμα πλακέ και είναι διπλός δηλ. περιέχει ένα δεύτερο καλοαναπτυγμένο καρπό, που είναι βυθισμένος μέσα στον κύριο καρπό. Τα φύλλα της είναι μεγάλα, πλατιά και ελαφρώς κωδονοειδή στην κορυφή.