Βραχείας φωτοπεριόδου ποικιλίες φραουλιάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Addie

Ιταλικής προέλευσης ποικιλία, φυτό μέτριο ζωηρό, πολύ παραγωγικό, ανθεκτικό στο βοτρύτη, καρπός κωνικός με ανθεκτική επιδερμίδα, σάρκα συνεκτική με κόκκινο - πορτοκαλί χρώμα με καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.


Ahaheim

Νέα ποικιλία προέλευσης Καλιφόρνιας, Η.Π.Α. Μοιάζει με την Chandler, αλλά είναι ωριμότερη σε σχετικά ψυχρά κλίματα και η παραγωγή της κατά τη χαμηλότερη. Μέτρια ανθεκτική στο ωΐδιο, ανθεκτική στο τετράνυχο και στις ιώσεις.


Annapolis

Ποικιλία φραουλιάς Annapolis

Νέα ποικιλία προέλευσης Κανάδα. Ανθεκτική στη φυτοφθόρα, ευαίσθητη στο ωΐδιο και είναι ανθεκτική στο ψύχος.


Athera

Ιταλική νέα ποικιλία. Καρπός μεγάλος σκληρός, ανθεκτικός, με έντονο κόκκινο εξωτερικό και εσωτερικό χρώμα. Το σχήμα του καρπού είναι επιμήκες - κωνικό και ελαφρά πεπλατυσμένο, με καλή γεύση, καλή συντηρησιμότητα, κατάλληλο για νωπή χρήση. Το φυτό μέτριο, ζωηρό, ορθόκλαδα, ανθεκτικό στις ασθένειες.


Aliso

Ποικιλία από την Καλιφόρνια. Προσαρμόζεται καλά στις θερμές περιοχές. Κατάλληλη για θερινή φύτευση. Φυτό όχι πολύ ζωηρό, πολύ παραγωγικό, αξιοποιεί τα αζωτούχα λιπάσματα πολύ καλά. Ο καρπός είναι μέστο - μεγάλου μεγέθους, ομοιόμορφου μεγέθους. Το σχήμα είναι κωνικού προς το επιμηκές, με κόκκινο πορτοκαλί χρώμα.


Cesena

Ποικιλία φραουλιάς Cesena

Ιταλική ποικιλία, καρπός πολύ μεγάλος ακόμα και στην τελευταία συγκομιδή. Ελκυστικός, με έντονο κόκκινο χρώμα, μέτριας ποιότητας και μέτρια ανθεκτικός στις μεταχειρίσεις. Η πολύ υψηλή παραγωγικότητα και το μεγάλο μέγεθος του καρπού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ποικιλίας.


Chandler

Ποικιλία φραουλιάς Chandler

Είναι προέλευσης Καλιφόρνιας Η.Π.Α. Το φυτό είναι ζωηρό, πολύ παραγωγικό με καρπό μεγάλου μεγεθούς, πολύ καλής ποιότητας, ανθεκτικός στις μεταφορές και μεταχειρίσεις, με κανονικό σχήμα, ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα, μερικές φορές η κορυφή του καρπού παραμένει πράσινη. Ευαίσθητη στην φυτοφθόρα. Μια από τις πλέον διαδεδομένες ποικιλίες στον κόσμο σήμερα. Ποικιλία με την οποία συγκρίνονται όλες οι νέες βραχείας φωτοπερίοδου ποικιλίες.


Dougias

Επί πολλά χρόνια καλλιεργείται σε πολύ μεγάλες εκτάσεις και αντικαταστάθηκε από την Chandler. Είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης μεταξύ των ποικιλιών Sequoia με Tioga. Μέτριας ζωηρότητας φυτό πολύ παραγωγικό. Καρπός καλού μεγέθους, κωνικός, με λεία επιδέρμιδα και πολύ συνεκτική σάρκα. Το μέγεθος των καρπών παραμένει σταθερά μεγάλο καθ' όλη την διάρκεια της συγκομιδής. Έχει καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αποχωρίζεται εύκολα από τον κάλυκα. Συνίστανται για νωπή χρήση και για κατάψυξη.


Corella

Κατάλληλη για ψυχρές περιοχές. Η καλύτερη παραγωγή λαμβάνεται εκεί όπου επικρατούν άριστες συνθήκες καλλιέργειας. Το φυτό είναι πολύ ζωηρό με σχετικά μικρά φύλλα, καρπό μεγάλο, και με επιδερμίδα έντονου κόκκινου χρώματος. Είναι ανθεκτική στις μεταχειρίσεις. Η σάρκα είναι συνεκτική, φτωχή σε χυμό, όχι πολύ όξινη, αρωματώδης με βαθύ ροζ χρώμα.


Hera

Ποικιλία φραουλιάς Hera

Είναι ιταλική νέα ποικιλία. Ο καρπός είναι μεγάλος, σκληρός, έχει έντονο εξωτερικό και εσωτερικό κόκκινο χρώμα, με κανονικό κωνικό σχήμα, καλή γεύση, πολύ καλή συντηρησιμότητα, κατάλληλη για μεταφορές. Ο καρπός πρέπει να συγκομίζεται καλά ώριμος, διατηρείται επί ημέρες ακόμα και εκτός ψυγείου σε πολύ καλή κατάσταση. Συγκομίζεται εύκολα.


Oso grande

Ποικιλία φραουλιάς Oso grande

Πρόκειται για νέα ποικιλία. Ο καρπός είναι πολύ μεγάλος σκληρός, έχει έντονο κόκκινο χρώμα, εξωτερικά και ανοιχτότερο εσωτερικά. Έχει σχήμα μέτριο κωνικό, γεύση ελαφρά υπόξινη, κατάλληλη για νωπή χρήση και επεξεργασία. Το φυτό που παράγει καρπούς για μακρύ χρονικό διάστημα σε ξηρές, υποτροπικές συνθήκες.


Polaro

Φυτό ζωηρό ορθόκλαδο με φύλλα στρογγυλωπά, πολύ πράσινο, πολύ παραγωγικό φυτό με καρπό μέσου – μεγάλου μεγέθους, κωνικού σχήματος με βαθύ κόκκινο χρώμα. Η σάρκα είναι εξαιρετικά συνεκτική, ανθεκτική στις μεταχειρίσεις με εξωτερικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Το μέγεθος του καρπού παραμένει το ίδιο καθ’ όλη την διάρκεια της συγκομιδής.


Senga sengana

Ποικιλία φραουλιάς Senga sengana

Γερμανικής ποικιλίας. Το φυτό είναι μέτριας ζωηρότητας με πυκνή και ορθόκλαδη βλάστηση, πολύ παραγωγικό. Είναι ανθεκτικό στο κρύο, στους παγετούς, στην ξηρασία και στο ωΐδιο, ενώ είναι μέτρια ανθεκτική στον βοτρύτη. Ο καρπός είναι μέτριου μεγέθους, κωνικός με σκούρο κόκκινο χρώμα. Η σάρκα είναι συνεκτική και χυματώδης, γλυκόξινη και αρωματική.


Sequoia

Ποικιλία φραουλιάς Sequoia

Προσαρμοζεται ιδιαίτερα καλά στις ζεστές περιοχές και είναι κατάλληλη για καλλιέργεια υπό κάλυψη. Το φυτό είναι ζωηρό, ορθόκλαδο, πολύ παραγωγικό. Οι ποδίσκοι των καρπών είναι πολύ μακρύς και ως εκ τούτου συγκομίζονται πολύ εύκολα. Οι καρποί είναι μεγάλου μεγέθους, κανονικού σχήματος και σκούρου χρώματος. Η σάρκα είναι μέτρια συνεκτική, χυμώδης ανεπαρκώς χρωματισμένη, αρωματικά γλυκιά, καλής ποιότητας.


Snuswap

Νέα ποικιλία, με καρπό μεγάλο και κωνικό, κατάλληλος για νωπή χρήση. Πολύ παραγωγικό φυτό, παράγει πολλούς στόλωνες, φυτό ζωηρό. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στο κρύο. Είναι ευαίσθητη στη φυτοφθόρα και ελαφρώς ευαίσθητη στη σεπτόρια και ωΐδιο. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στον τετράνυχο.


Tioga

Ποικιλία φραουλιάς Tioga

Ζωηρό φυτό, παραγωγικό, αντιδρά στην αζωτούχο λίπανση πολύ καλά, ευαίσθητο στην χλώρωση σε έδαφος με πολύ ασβέστιο ή υψηλό pH. Ο καρπός είναι μετρίου ή μεγάλου μεγέθους, είναι αρκετά ανθεκτικός στους χειρισμούς και στην μεταφορά. Η σάρκα του καρπού είναι πολύ συνεκτική, κόκκινη, λευκή στο μέσο, αρωματική και γενικά πολύ καλής ποιότητας. Συγκομίζεται εύκολα. Είναι πολύ παραγωγική ποικιλία, έχει μικρές απαιτήσεις σε ψύχος, κατάλληλη για πρώϊμη παραγωγή σε θερμά κλίματα. Η συγκομιδή των καρπών διαρκεί 3-4 μήνες και η παραγωγή της φθάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Tudia

Σχετικά νέα ποικιλία ισπανικής προέλευσης. Πολύ παραγωγικό φυτό, με καρπό επιμήκης και χρώμα έντονο ερυθρό, αν και μερικές φορές οι κορυφές είναι λευκές. Είναι γευστικός καρπός, αντέχει στις μεταχειρίσεις και είναι κατάλληλος για μεταφορές.