Γενικά στοιχεία πιπεριάς θερμοκηπίου

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η εξέλιξη της θερμοκηπιακής καλλιέργειας της πιπεριάς στη Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική τάση. Σύμφωνα με τα πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων η καλλιέργεια πιπεριάς στο θερμοκήπιο κατέλαβε το 2003 έκταση 6.392 στρεμμάτων και είχε μέση απόδοση 7.786 kg/στρέμμα. Κέντρα θερμοκηπιακής καλλιέργειας πιπεριάς είναι: το Λασίθι (2.650 στρ), η Ημαθία (1.515 στρ), η Τριφυλία (700 στρ), το Ηράκλειο (340 στρ) και η Θεσσαλονίκη (314 στρ). Περαιτέρω λεπτομέρειες για τα γενικά στοιχεία της πιπεριάς, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Γενικά στοιχεία πιπεριάς