Η φυλή Maine Anjou

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Βοοειδές φυλής Maine Anjou

Τα ζώα αυτά [1] κατάγονται από την περιοχή του Λίγηρα (Loire) και ζουν μέσα σε δεντρόφυτες εκτάσεις. Προσαρμόζονται στις διαφορετικές κλιματικές συνθήκες και τον περισσότερο χρόνο ζουν ελεύθερα μέσα στα λιβάδια. Η Μεν Ανζού (Maine Anjou) είναι γνωστή σαν ράτσα υπάκουη και πρώιμη: τα μοσχάρια μπορούν να γεννήσουν σε ηλικία 24 έως 30 μηνών. Επιπλέον είναι μια ράτσα με βαριά κόκαλα, με ανεπτυγμένους μύες και δίνει κόκκινο και σφικτό κρέας.

Βάρος των ενήλικων ταύρων: 1100 έως 1450 κιλά Βάρος των ενήλικων αγελάδων: 750 έως 850 κιλά Μέσο ύψος των ενήλικων αγελάδων: 140 έως 145 εκατοστά

Η ράτσα Maine-Anjou [2] προέρχεται από την περιοχή Anjou της Δυτικής Γαλλίας και αρχικά ήταν κρεατοπαραγωγός ράτσα. Το χρώμα τους είναι κόκκινο άσπρο (μερικές φορές μαύρο ή καφέ) και έχουν κέρατα. Είναι βαριά ζώα, οι ταύροι ζυγίζουν από 998 έως 1406 κιλά και οι αγελάδες από 680 έως 862 κιλά.

Σήμερα οι αγελάδες εκτρέφονται για παραγωγή γάλακτος και τα νεαρά αρσενικά για παραγωγή κρέατος. Η ράτσα συναντάται σε πολλές χώρες, όπως: Καναδάς, ΗΠΑ, Ρωσσία, Αργεντινή, Ιαπωνία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Βιβλιογραφία

  1. Ιστοσελίδα Bovillage - Kρεατοπαραγωγές ράτσες βοοειδών - Η κρεοπαραγωγική φυλή βοοειδών Maine Anjou
  2. Ιστοσελίδα STELMA - Ράτσες βοοειδών - Η κρεοπαραγωγική φυλή βοοειδών Maine Anjou