Κενούρωση

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αίτια: Οφείλεται σε ταινία που γλιστράει από το έντερο στο κάτω μέρος του δέρματος ενός κουνελιού. Το κουνέλι μπορεί να μολυνθεί από βρώμικη τροφή ή μολυσμένη τροφή από σκύλο, που είναι ήδη φορέας της ασθένειας αυτής. Υπάρχουν 2 είδη Κενούρωσης.

Κενούρωση Σώματος: Οι νύμφες της ασθένειας λαμβάνουν χώρα στους ιστούς των μυών. Συμπτώματα: Μπορούμε να καταλάβουμε την ασθένεια από τις φλύκταινες, διαφόρων μεγεθών ή από έναν όγκο, υπό μορφής οιδήματος, που μπορεί να εμφανιστεί στο λαιμό του κουνελιού. Τρόπος Αντιμετώπισης: Άμεση επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Κενούρωση Εγκεφάλου: Ασυνήθιστη, αλλά σοβαρή ασθένεια. Οι νύμφες της ασθένειας λαμβάνουν χώρα στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου των κουνελιών και του προκαλούν φλεγμονή. Έτσι, προκαλείται νευρική ανισορροπία. Συμπτώματα: Μπορούμε να καταλάβουμε την ασθένεια από το διάστρεμμα της κεφαλής του κουνελιού, τον στραβισμό κ.ά. Τρόπος Αντιμετώπισης: Για να αντιμετωπίσουμε την Κενούρωση (κάθε είδους), θα πρέπει να λάβουμε τα ίδια μέτρα, όπως με την ασθένεια Κυστικέρκωσης. Άμεση επίσκεψη στον κτηνίατρο.