Ξενικές ποικιλίες συκιάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Υildiz

Ο καρπός έχει πολύ μικρό μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός είναι πρασινοκίτρινος. Η σάρκα είναι κόκκινη, μέτρια γλυκιά και ωριμάζει κατά μόνο το 1/3 αυτής. Ωριμάζει κατά τα τέλη Μαΐου η 1η σοδειά και κατά τον Αύγουστο η 2η. Σαν δέντρο είναι μικρής ζωηρότητας και παραγωγική. Θεωρείται ποικιλία μέτριας ζωηρότητας και κατάλληλη για νωπή κατανάλωση.


Verdone

Ο καρπός έχει μικρό μέγεθος και σχήμα σφαιρικό. Ο φλοιός είναι πράσινος με επίχρωμα ροδινό. Η σάρκα είναι κοκκινωπή και πολύ γλυκιά. Ωριμάζει κατά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Σαν δέντρο είναι ζωηρή και παραγωγική και θεωρείται ποικιλία πολυ καλής ποιότητας και κατάλληλη για νωπή κατάναλωση και ξήρανση.


Sari lop

o καρπός έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό. Ο φλοιός είναι ανοιχτοκίτρινος. Η σάρκα είναι κεχριμπαρί έως ελαφρά κόκκινη και πολύ γλυκιά. Ωριμάζει κατά τον Αύγουστο. Σαν δέντρο είναι ζωηρή και πολύ παραγωγική. Θεωρείται ποικιλία εκλεκτής ποιότητας και κατάλληλη για νωπή κατανάλωση και ξήρανση.


Mission

Ποικιλία συκιάς Mission

o καρπός έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό με χονδρό λαιμό. Ο φλοιός είναι έντονα μοβ σχεδόν σε όλη την επιφάνειά του. Η σάρκα είναι ανοικτοκόκκινη και αρκετά γλυκιά. Ωριμάζει κατά τον Αύγουστο. Σαν δέντρο είναι ζωηρή και παραγωγική. Θεωρείται ποικιλία εκλεκτής ποιότητας και κατάλληλη για νωπή κατανάλωση.


San piero

Ο καρπός έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο-επίμηκες με μικρό λαιμό. Ο φλοιός είναι έντονα μελανός. Η σάρκα είναι κεχριμπαρί έως κόκκινη και μέτρια γλυκιά. Ωριμάζει κατά τον Αύγουστο. Σαν δέντρο είναι μέτρια ζωηρή και παραγωγική. Θεωρείται ποικιλία μέτριας ποιότητας και κατάλληλη για νωπή κατανάλωση.Alfiore

Ο καρπός έχει μέτριο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό με μικρό λαιμό. Ο φλοιός είναι πρασινοκίτρινος. Η σάρκα είναι κεχριμπάρι και γλυκιά. Ωριμάζει κατά τον Αύγουστο. Σαν δέντρο είναι ζωηρή και παραγωγική. Θεωρείται ποικιλία καλής ποιότητας και κατάλληλη για νωπή κατανάλωση.

Dottato

Ποικιλία συκιάς Dottato

Ο καρπός έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαρικό, ο φλοιός έχει χρώμα πρασινοκίτρινο και σάρκα κεχριμπαρί. Ωριμάζει κατά τον Αύγουστο. Είναι δένδρο πολύ παραγωγικό και χαρακτηρίζεται από οφθαλμό μικρού μεγέθους, φαινομενικά ανοιχτός αλλά κλεισμένος με κόμμι. Είναι ποικιλία κατάλληλη για νωπή κατανάλωση και ξήρανση.

Dauphine

Ο καρπός έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό, αρκετά πλακέ. Ο φλοιός είναι κόκκινος έως μελανός. Η σάρκα είναι κεχριμπαρί έως κόκκινη και πολύ γλυκιά. Ωριμάζει κατά τα τέλη Μαΐου η 1η σοδειά και κατά τον Αύγουστο η 2η. Σαν δέντρο είναι πολύ ζωηρή και πολύ παραγωγική. Θεωρείται ποικιλία καλής ποιότητας και κατάλληλη για νωπή κατανάλωση.

Brazilliana

Ο καρπός έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό, αρκετά πλακέ. Ο φλοιός είναι πρασινοκίτρινος. Η σάρκα είναι κόκκινη και γλυκιά. Ωριμάζει κατά τον Αύγουστο. Σαν δέντρο είναι μέτρια ζωηρή, με πυκνή βλάστηση και πολύ παραγωγική. Θεωρείται ποικιλία καλής ποιότητας και κατάλληλη για νωπή κατανάλωση.