Ομάδα III - Χρωστικές τροφίμων με συνδυασμένο ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο
Από GAIApedia
Χρωστικές τροφίμων με συνδυασμένο ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο
| Αριθμός Ε | Όνομα |
|---|---|
| E 100 | Κουρκουμίνη |
| E 104 | Κίτρινο της κινολίνης |
| E 110 | Κίτρινο Sunset FCF / Κιτρινοπορτοκαλί S |
| E 120 | Κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες |
| E 122 | Αζωρουμπίνη, καρμοϊσίνη |
| E 124 | Πονσώ 4R, ερυθρό της κοχενίλης A |
| E 129 | Ερυθρό Allura AC |
| E 131 | Patent Blue V |
| E 132 | Ινδικοτίνη, ινδικοκαρμίνη |
| E 133 | Λαμπρό κυανό FCF |
| E 142 | Πράσινο S |
| E 151 | Λαμπρό μαύρο BN, μαύρο PN |
| E 155 | Καστανό HT |
| E 160e | β-απο-8’-καροτενάλη (C30) |
| E 161b | Λουτεΐνη |
Βιβλιογραφία
- ↑ Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013

