Ποικιλία Ολυμπιάδα

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Ολυμπιάδα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Ύψος: 87-92 εκ.

Φόβη: Μήκος 22 εκ., κρεμάμενη διακλαδισμένη

Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,6 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 3,0)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 142 ημέρες

Αδέλφωμα: Πολύ πλούσιο

Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική

Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική

Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική ποικιλία

Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική

Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική

Βάρος 1000 σπόρων: 25 γρ.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Απόδοση στο μύλο συνολική: 70%

Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%

Κρυσταλλότητα κόκκων: 70%

Αμυλόζη: 25-26% (τύπος indica)

Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiled)