Ποικιλίες αγγουριάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Pepinex 69 F1

Ποικιλία αγγουριάς Pepinex 69 F1

Είναι ζωηρή ποικιλία όπου ο καρπός είναι σχετικά λείος και μακρύς. Συνιστάται και για θερμαινόμενα και μη θερμαινόμενα θερμοκήπια.

Sandra F1

Πρόκειται για ποικιλία ταχείας ανάπτυξης, όπου ο καρπός είναι μακρύς, λείος και καλού σχήματος. Πολύ παραγωγική ποικιλία.

Bambina F1

Πρόκειται για ποικιλία πολύ πρώιμη και παραγωγική, με μεγάλη αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες. To μέγεθος του καρπού είναι 35-40cm και είναι πράσινου χρώματος χωρίς επιμήκεις ραβδώσεις.

Corona F1

Είναι ποικιλία εύρωστη, πολύ παραγωγική και πολύ παραγωγική στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ο καρπός είναι σκούρου πράσινου χρώματος με επιμήκεις αυλακώσεις στην επιφάνειά του.

Brunex F1

Πρόκειται για φυτό ζωηρής ανάπτυξης, παραγωγικό και ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Οι καρποί αναπτύσσονται σε μεγάλο μέγεθος (35-40cm) είναι ευθείς με ραβδώσεις στην επιφάνεια, χωρίς λαιμό και με σκούρο γυαλιστερό πράσινο χρώμα. Κατάλληλοι για εξαγωγή και για ντόπια αγορά.

Dias F1

Πρόκειται για φυτό ζωηρής ανάπτυξης, παραγωγικό, κατάλληλο για χειμερινή καλλιέργεια. Ο καρπός είναι σχετικά μακρύς με πολύ ελαφρές ραβδώσεις πράσινου χρώματος, κατάλληλος για εξαγωγές και για τη ντόπια αγορά.

Zakros F1

Είναι υβρίδιο ζωηρής ανάπτυξης, σχετικά ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και στις υψηλές θερμοκρασίες του φθινοπώρου. Είναι υβρίδιο υψηλών αποδόσεων όπου οι καρποί αναπτύσσονται σε μέγεθος 35-40cm, δε σχηματίζουν λαιμό και φέρουν γυαλιστερό σκούρο πράσινο χρώμα. Εξωτερικά φέρουν ελαφρές ραβδώσεις. Είναι κατάλληλο για εξαγωγές και την ελληνική αγορά.

Filabres F1

Είναι φυτό ζωηρό, με σχετικά μεγάλα μεσογονάτια διαστήματα και φύλλα. Ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες, κατάλληλο για καλλιέργεια το φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη. Ο καρπός έχει μήκος 38-42cm, φέρει ραβδώσεις και μικρού μεγέθους λαιμό. Είναι ανθεκτικό στο κλαδοσπόριο και ανεκτικό στο ωΐδιο.

Kamaron F1

Είναι φυτό εύρωστο, μέσης πρωϊμότητας, ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες, στο κλαδοσπόριο και στη ψευδομονάδα. Ο καρπός είναι πράσινου χρώματος με ελαφρές ραβδώσεις, μήκους 35-37cm.

Creta F1

Πρόκειται για υβρίδιο πολύ παραγωγικό, κατάλληλο για χειμερινή καλλιέργεια. Οι καρποί είναι μακριοί πολύ καλής ποιότητας.

Palmera F1

Ζωηρό υβρίδιο με φύλλα αρκετά τοποθετημένα επί του βλαστού, κατάλληλο για καλλιέργεια όλες τις περιόδους. Είναι ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ο καρπός είναι ελαφρά αυλακωτός και με μεγάλη διάρκεια ζωής μετά τη συγκομιδή.

Nile F1

Πρόκειται για υβρίδιο ζωηρής ανάπτυξης, ανεκτικό στο ωΐδιο και στο μωσαϊκό της αγγουριάς. Ο καρπός είναι απαλλαγμένος από πικρή γεύση, κυλινδρικός, μήκους 15-17cm, με ελαφρή ρυτίδωση και με βαθύ πράσινο χρώμα.

Deltastar F1

Ποικιλία αγγουριάς Deltastar F1

Είναι φυτό ζωηρό με αραιά φύλλα, κατάλληλο για καλλιέργεια το φθινόπωρο, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι ανθεκτικό στο μωσαϊκό της αγγουριάς καθώς και στο ωΐδιο. Ο καρπός έχει σκούρο πράσινο χρώμα, φέρει ελαφρές αυλακώσεις και το μέσο μήκος του κυμαίνεται από 16-18cm. Η γεύση είναι πολύ καλή και διατηρείται για μεγάλο διάστημα σε καλή κατάσταση μετά τη συγκομιδή.

Sarig F1

Είναι υβρίδιο πρώιμο παραγωγικό όπου δίνει μεγάλο μέρος της παραγωγής του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατάλληλο για καλλιέργεια το φθινόπωρο, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι ανθεκτικό στο ωΐδιο. Ο καρπός είναι σκούρος πράσινου χρώματος μέσου μήκους 14-16cm με λεία εξωτερική επιφάνεια.

[1]

Βιβλιογραφία

  1. Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 2001.