Ποικιλίες κυδωνιάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Orange

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα μηλόμορφο. Ο φλοιός είναι χρυσοκίτρινος με πράσινη ή ερυθρόφαιη απόχρωση κοντά στο σημείο εκφύσεώς του με το βλαστό. Η σάρκα είναι αφράτη με καλή γεύση. Ωριμάζει τέλη Σεπτέμβρη με μέσα Οκτώβρη. Τόπος προέλευσης η Νότια Ευρώπη.


Champion

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός έχει χρώμα κιτρινοπράσινο. Η σάρκα είναι συνεκτική και εύχυμη. Ωριμάζει κατά το μήνα Οκτώβριο. Σαν δένδρο είναι ζωηρότερη της ποικιλίας Orange. Τόπος προέλευσης η Αμερική.


Smyrna

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα μηλόμορφο. Ο φλοιός έχει χρώμα πρασινοκίτρινο. Η σάρκα είναι συνεκτική και ελαφρά υπόξινη. Ωριμάζει τέλη Σεπτέμβρη.


De Bereczki

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος (βάρος μέχρι 800gr) και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός έχει χρώμα πρασινοκίτρινο. Η σάρκα είναι μαλακή, χυμώδης και αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Οκτώβριο.


De Lescovatz

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός έχει χρώμα πρασινοκίτρινο. Η σάρκα είναι ελαφρά κίτρινη, μαλακή, χυμώδης και αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Οκτώβριο.


Meliforme

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό (μοιάζει με μήλο). Ο φλοιός έχει χρώμα κιτρινοπράσινο. Η σάρκα είναι μαλακή, πολύ χυμώδης και αρωματική. Τρώγεται ευχάριστα ως φρέσκος καρπός. Ωριμάζει τέλη Σεπτέμβρη.


Γίγας της Vranja

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό (μοιάζει με μήλο). Ο φλοιός έχει χρώμα πρασινοκίτρινο. Η σάρκα είναι ωχροκίτρινη, αφράτη, χυμώδης και αρωματική. Ωριμάζει κατά το μήνα Οκτώβριο.


Πορτογαλίας

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός έχει χρώμα χρυσοκίτρινο. Η σάρκα είναι συνεκτική και ελαφρά όξινη. Ωριμάζει κατά το μήνα Οκτώβριο.


Αφράτη

Ο καρπός της έχει μέσο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα μηλόμορφο, με αυλακώσεις κοντά στον οφθαλμό. Ο φλοιός έχει χρώμα κιτρινοπράσινο. Η σάρκα είναι μαλακή και χυμώδης. Ωριμάζει κατά τα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.