Ποικιλίες ντομάτας θερμοκηπίου

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Elpida F1

Elpida F1

Καρποί ομοιόμορφοι, βάρους 240 - 270gr με πολύ όμορφο κόκκινο χρώμα και εξαιρετική γεύση που έχει αναγνωρισθεί από την αγορά. Μεγάλο δυναμικό παραγωγής που δίνει την δυνατότητα για μεγάλη διάρκεια καλλιέργειας, κατάλληλο για φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη καλλιέργεια, πολύ δυνατό σκουροπράσινο φυτό, με πολλή καλή καρπόδεση ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Παρουσιάζει υψηλή ανθεκτικότητα σε πολλές ασθένειες, όπως τις (αδρομυκώσεις τον μωσαϊκο της ντομάτας και του καπνού).


Mose

Καρποί κόκκινου χρώματος, βάρους 130 - 150gr, πολύ καλή καρπόδεση ακόμα και στη ζέστη, ομοιόμορφες ταξικαρπίες (5 - 6 καρποί/ταξικαρπία), μέτρια εύρωστο φυτό, μέτριας διατηρησιμότητας καρπών, ανοχή στο σκάσιμο. Παρουσιάζει υψηλή ανθεκτικότητα σε πολλές ασθένειες, όπως τις (αδρομυκώσεις και το μωσαϊκό της ντομάτας).


Belladona

Η ποικιλία αυτή ντομάτας έχει καρπούς κόκκινου χρώματος, βάρους 180-250 gr, σχήμα σφαιρικό, με πολύ καλή μετασυλλεκτική διατηρησιμότητα, μεσοπρώιμο, συμπαγές φυτό με μικρά μεσογονάτια διαστήματα, κατάλληλο για φύτευση άνοιξη-φθινόπωρο.Lobello

Τσαμπί αποτελούμενο από 12 - 14 καρπούς συνήθως σε ψαροκόκαλο, καρπός μέσου βάρους 18 - 22gr, μήκους 40-45 mm και διαμέτρου 25 mm, χρώμα καρπού κατακόκκινο και λαμπερό στην πλήρη ωρίμαση, πρώιμο, καρπόδεση καλή και σταθερή στις διάφορες εποχές φύτευσης και στις μεταβολές των θερμοκρασιών, φυτό μέτριας ζωηρότητας με ανοιχτό φύλλωμα και κοντά μεσογονάτια. Παράγει μεμονωμένους ή διπλούς σταυρούς και καρπούς με χοντρή, σαρκώδη και συνεκτική ράχη. Ο χρωματισμός των καρπών του τσαμπιού είναι γρήγορος και συγκεντρωμένος έτσι ώστε να ευνοείται η συλλογή χωρίς την απώλεια καρπών της κορυφής, Ο καρπός Lobello διακρίνεται λόγω της γεύσης και του υψηλού σακχαρικού τίτλου. Έχει υψηλή ανεκτικότητα στα σχισίματα και υψηλή διατηρησιμότητα. Παρουσιάζει υψηλή ανθεκτικότητα σε πολλές ασθένειες, όπως τις (αδρομυκώσεις και το μωσαϊκό της ντομάτας).


Shiren

Βάρος καρπού 10 - 20gr, σχήμα σφαιρικό, πολύ - μακράς διατηρησιμότητας, μεσοπρώιμο με ομοιόμορφη ωρίμανση (cluster), δυνατό συμπαγές φυτό.


Torri

Κόκκινοι καρποί 250 - 290gr, ομοιόμορφες ταξικαρπίες, πολύ καλή καρπόδεση, συνεκτικότητα και διατηρησιμότητα καρπών πάνω στο φυτό και στο ράφι. Έχει ανοχή καρπών στο σκάσιμο και στο κούφωμα, καλή γεύση. Παρουσιάζει υψηλή ανθεκτικότητα σε πολλές ασθένειες, όπως τις (αδρομυκώσεις τον μωσαϊκο της ντομάτας και του καπνού).