Ποικιλίες ραπανακιού

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Belcanto

Ποικιλία ραπανακιού Belcanto

Πρώιμη ποικιλία. Το φύλλωμά της είναι ζωηρό, με ύψος περίπου 18cm. Η ρίζα που παράγεται είναι σχετικά μεγάλη, με διάμετρο περίπου 3 - 5cm, και το χρώμα της είναι έντονο κόκκινο. Μπορεί να κοπεί και πιο μικρό.


Burro gigante

Ποικιλία ραπανακιού Burro gigante

Όψιμη ποικιλία, περίπου 50 ημερών. Το φύλλωμά της είναι πλούσιο και η ρίζα που παράγεται είναι στρογγυλή 4 - 6cm, μεγάλου μεγέθους και σκούρου κόκκινου χρώματος. Η ποικιλία χαρακτηρίζεται για την παραγωγικότητά της.


Red top giant

Ποικιλία ραπανακιού Red top giant

Μεσοόψιμη ποικιλία, περίπου 40 ημερών με πλούσιο φύλλωμα. Η ρίζα που παράγεται είναι μεγάλη και σφιχτή, σκούρου κόκκινου χρώματος. Αποτελεί βελτίωση της εγχώριας ποικιλίας.


Saxa 2

Ποικιλία ραπανακιού Saxa 2

Υπερπρώιμη ποικιλία περίπου 22 ημερών. Το φύλλωμά της είναι μέτριας ανάπτυξης και η ρίζα που παράγεται είναι μικρού μεγέθους, στρογγυλή, σφιχτή, τραγανή και σκούρου κόκκινου χρώματος.


Fuoco

Ποικιλία ραπανακιού Fuoco

Όψιμη ποικιλία που παράγει καλής ποιότητας μακριά ρίζα, κυλινδρική, κόκκινου χρώματος. Η σάρκα της ρίζας είναι λευκή και στη γεύση τραγανή.


Ghiaccio

Ποικιλία ραπανακιού Ghiaccio

Όψιμη ποικιλία που παράγει ρίζα μακριά κυλινδρική. Το χρώμα της είναι άσπρο και η σάρκα της, εξαιρετικής ποιότητας.


Minowase

Ποικιλία ραπανακιού Minowase

Ποικιλία πρώιμη περίπου 30 ημερών. Η ρίζα που παράγεται είναι μακριά κυλινδρική. Το χρώμα της είναι άσπρο και χαρακτηριστικό της είναι ότι καταλήγει σε μύτη.


Flamobyant

Ποικιλία ραπανακιού Flamobyant

Ποικιλία πρώιμη περίπου 35 - 40 ημερών. Το φύλλωμα που παράγεται είναι σχετικά μικρό και η ρίζα του μακριά και δίχρωμη (κόκκινη με άσπρη άκρη).


National

Ποικιλία ραπανακιού National

Υπερπρώιμη ποικιλία περίπου 25 - 30 ημερών. Το φύλλωμά της είναι όρθιο και δυνατό. Η ρίζα που παράγεται είναι στρογγυλή, δίχρωμη κόκκινη κατά τα 2/3 και άσπρη κατά το 1/3.


[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ποικιλίες ραπανακιού.