Ποκιλία βαμβακιού Χριστίνα

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Νέα ποικιλία, με πολύ μεγάλη πρωιµότητα.

  • ∆ηµιουργήθηκε και αναπτύχθηκε εξαρχής στις ιδιαίτερες εδαφοκλιµατικές συνθήκες της Ελλάδας. Προσαρµόζεται σε όλους σχεδόν τους τύπους των εδαφών και συνθηκών καλλιέργειας.
  • Το φυτό χαρακτηρίζεται από συγκρατηµένη ανάπτυξη σε ύψος και συγκεντρωµένη διακλάδωση και καρποφορία. Το φύλλο έχει έντονο πράσινο χρώµα και υψηλό βαθµό χνουδιού. Το μέγεθος του καρυδιού είναι μεσαίο προς μεγάλο και το βάρος της κάψας μπορεί να φτάσει έως και 7,5 γρ., ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειας. Η ποιότητα – βλαστικότητα του σπόρου θεωρείται άριστη και εξασφαλίζεται από την διαλογή και επεξεργασία του με τα πιο αυστηρά κριτήρια ελέγχου στις εγκαταστάσεις της ιδιόκτητης μονάδας της εταιρείας, μιας από τις πιο σύγχρονες σήµερα στον κόσµο.
  • Η εξαιρετική γενετική ανοχή της ποικιλίας στην αδροµύκωση ενισχύεται από τη μεγάλη της πρωιµότητα, η οποία επιτρέπει στο φυτό να ολοκληρώσει νωρίς το βιολογικό του κύκλο και να αποφύγει χρονικά σηµαντικό μέρος της λεγόµενης όψιµης προσβολής, που ευνοείται στη χώρα μας από τον Σεπτέµβριο και μετά. Το χνούδι των φύλλων έχει σαν αποτέλεσµα την αντίσταση του φυτού σε προσβολές από έντοµα και ακάρια.
  • ∆ίνει υψηλές αποδόσεις, ακόµη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Παρουσιάζει εξαιρετικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά (μήκος ίνας 29-30 mm).
  • Συνιστώµενη πυκνότητα φυτείας : 14.000 - 16.000 φυτά/στρέμμα.