Φράππα-κοινές ποικιλίες

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Banpeiyu

Ο καρπός της έχει πολύ μεγάλο μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό. Ο φλοιός είναι παχύς, λείος και ανοικτοκίτρινος. Έχει 15 έως 18 καρπόφυλλα με λεπτές και σκληρές μεμβράνες. Η σάρκα είναι ανοικτοκίτρινη, τρυφερή, χυμώδης και πολύ γευστική. Είναι ποικιλία πολύσπερη και όψιμη. Ο καρπός της συντηρείται καλά. Σαν δένδρο είναι ζωηρή, μεγάλου μεγέθους και πλαγιόκλαδη. Έχει φύλλα και μισχοπτερύγια μεγάλα.


Hirado

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό έως ελαφρώς πλακέ. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος, λεία επιφάνεια και λαμπρό κίτρινο χρώμα, κατά την ωρίμαση των καρπών. Έχει πολυάριθμα καρπόφυλλα με λεπτές και σκληρές μεμβράνες. Η σάρκα έχει χρώμα ελαφρώς πρασινοκίτρινο, είναι τρυφερή, μετρίως χυμώδης και γευστική (ελαφρώς πικρή). Είναι ποικιλία ένσπερμη και μεσοπρώιμη. Σαν δένδρο είναι ζωηρή και μέσου μεγέθους. Έχει φύλλα και μισχοπτερύγια μεγάλα. Θεωρείται η πιο ανθεκτική στο ψύχος ποικιλία.


Kao Pan

Ο καρπός της έχει μέσο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος και χρώμα, κατά την ωρίμαση, λεμονοκίτρινο. Έχει 12 έως 15 καρπόφυλλα μα μεμβράνες λεπτές και σκληρές. Η σάρκα έχει μεγάλα ασκίδια, που διαχωρίζονται εύκολα, είναι μετρίως χυμώδης και γλυκιά (ελαφρώς υπόξινη). Είναι ποικιλία πολύσπερμη, αν σταυρεπικονιαστεί, διαφορετικά είναι λιγόσπερμη ή άσπερμή. Χαρακτηρίζεται σαν πρώιμη ποικιλία. Σαν δένδρο έχει μικρό μέγεθος, είναι κρεμοκλαδής και σχεδόν χωρίς αγκάθια. Τα φύλλα της είναι μετρίως μεγάλου μεγέθους.


Mato

Ο καρπός της έχει μέσο μέγεθος και σχήμα ωοειδές έως αχλαδόμορφο. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος, χρώμα ελαφρώς κίτρινο κατά την ωρίμαση των καρπών και επιφάνεια τραχεία. Έχει 12 έως 16 καρπόφυλλα με λεπτές και σκληρές μεμβράνες. Η σάρκα έχει χρώμα ελαφρώς πρασινοκίτρινο, είναι τραγανή, μέτριας περιεκτικότητας σε χυμό και γευστική (ελαφρώς πικρή). Είναι ποικιλία ένσπερμη και πρώιμη. Σαν δένδρο έχει μικρό μέγεθος (νάνο) και βλάστηση κρεμοκλαδή. Τα φύλλα της είναι μεγάλα και χοντρά.