Red neck (κοκκινόλαιμη)

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Της Συρίας (εν εξαλείψει)

Κοκκινόλαιμη στρουθοκάμηλος

Η στρουθοκάµηλος της Συρίας, ήταν µια υποκατηγορία µε κόκκινο λαιµό, η οποία τώρα έχει εξαφανιστεί. Αρχικά αυτό το είδος κατοικούσε στις αραβικές ερήµους, την Παλαιστίνη, την Περσία, τη Συρία και είχε τα πιο τέλεια φυσικά φτερά. Σε αντίθεση µε τα φτερά άλλων πουλιών, η ακτίνα του φτερώµατος της στρουθοκαµήλου διαπερνά το κέντρο του λοφίου, αφήνοντας ένα οµαλό φτερωτό υλικό σε κάθε πλευρά. Από τότε η υιοθέτησή του σαν σύµβολο δικαιοσύνης και αλήθειας υπάρχει στην αρχαία Αίγυπτο. Το 1941 η στρουθοκάµηλος της Συρίας εξαφανίστηκε, λόγω του κυνηγιού για τα φτερά της.

Βόρειο-Αφρικανική

Βορειο-Αφρικανική στρουθοκάμηλος

Η Βόρειο-Αφρικανική στρουθοκάµηλος, είναι µια άλλη υποκατηγορία µε κόκκινο λαιµό. Είναι γενικά ψηλότερη, µε µακρύτερα πόδια και λαιµό, πιο πυκνό φτέρωµα, πιο ρωµαλέα και µεγαλύτερα πόδια συγκρινόµενη µε τις νοτιότερες υποκατηγορίες. Το κεφάλι της φτάνει τα 8-9 πόδια από το έδαφος, η κορώνα του έχει ένα γυµνό µπάλωµα στεφανωµένο µε µικρά καφέ φτερά, ο λαιµός είναι τριάµισι πόδια µακρύς, τα φτερά εκτείνονται ένα και τρία τέταρτα πόδια από το έδαφος, ενώ το συνολικό σωµατικό βάρος φτάνει τα 125 κιλά. Το φτέρωµά της ουράς και των φτερών είναι εντελώς λευκά. Στο θηλυκό τα φτερά του σώµατος του είναι σκούρα καφέ µε τις άκρες πιο ανοικτές. Ενώ παλιότερα βρισκόταν σε όλη τη Βόρεια Αφρική, η εµφάνιση της έχει τώρα περιοριστεί κατά πλάτος της Αφρικανικής Ηπείρου, από τη Μαυριτανία ως την Αιθιοπία. Στα χρόνια που πέρασαν, οι στρουθοκάµηλοι περιγράφονταν απλώς σύµφωνα µε το όνοµα της περιοχής από όπου προέρχονταν.

Ανατολικο-Αφρικανική

Η Ανατολικό-Αφρικανική στρουθοκάµηλος, είναι επίσης µια κοκκινόλαιμη υποκατηγορία. Η κορώνα της κεφαλής µπορεί να είναι κατά τόπους γυµνή ή εντελώς καλυµµένη µε φτερά. Ο λαιµός της και οι µηροί είναι ροζ-γκρι, που γίνονται φωτεινοί κόκκινοι την περίοδο της αναπαραγωγής. Τα φτερά του σώµατος αυτού του είδους είναι όµοια µε άλλες ποικιλίες και έχει ένα στενό λαιµό. Βρίσκεται στην Τανζανία και την Κένυα.