Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφικές συνθήκες πιπεριάς"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Η πιπεριά ευδοκιμεί σε αμμώδη και [[Πηλώδη εδάφη|πηλώδη εδάφη]...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η [[Πιπεριά φυτό|πιπεριά]] ευδοκιμεί σε [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]] και [[Πηλώδη εδάφη|πηλώδη εδάφη]], πλούσια σε οργανική ουσία. Άριστη τιμή pH ανάπτυξης είναι από 5,5-6,8, ενώ τα [[Αργιλώδη εδάφη|αργιλώδη εδάφη]] είναι ακατάλληλα για την [[Καλλιέργεια πιπεριάς|καλλιέργειά]] της. Σε εδάφη με χαμηλή γονιμότητα, η ποιότητα των παραγόμενων [[Πιπεριά προϊόν|καρπών]] είναι υποβαθμισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά το χρώμα. Η ανάπτυξη του φυτού είναι φτωχή σε αλατούχα εδάφη, καθώς και σε εκείνα με ανεπαρκή στράγγιση.  
+
Η [[Πιπεριά φυτό|πιπεριά]] ευδοκιμεί σε [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]] και [[Πηλώδη εδάφη|πηλώδη εδάφη]], πλούσια σε οργανική ουσία. Άριστη τιμή pH ανάπτυξης είναι από 5,5 - 6,8, ενώ τα [[Αργιλώδη εδάφη|αργιλώδη εδάφη]] είναι ακατάλληλα για την [[Καλλιέργεια πιπεριάς|καλλιέργειά]] της. Σε εδάφη με χαμηλή γονιμότητα, η ποιότητα των παραγόμενων [[Πιπεριά προϊόν|καρπών]] είναι υποβαθμισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά το χρώμα. Η ανάπτυξη του φυτού είναι φτωχή σε αλατούχα εδάφη, καθώς και σε εκείνα με ανεπαρκή στράγγιση.  
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]

Αναθεώρηση της 11:05, 18 Νοεμβρίου 2013

Η πιπεριά ευδοκιμεί σε αμμώδη και πηλώδη εδάφη, πλούσια σε οργανική ουσία. Άριστη τιμή pH ανάπτυξης είναι από 5,5 - 6,8, ενώ τα αργιλώδη εδάφη είναι ακατάλληλα για την καλλιέργειά της. Σε εδάφη με χαμηλή γονιμότητα, η ποιότητα των παραγόμενων καρπών είναι υποβαθμισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά το χρώμα. Η ανάπτυξη του φυτού είναι φτωχή σε αλατούχα εδάφη, καθώς και σε εκείνα με ανεπαρκή στράγγιση.