Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση ροδάκινων"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η [[Καλλιέργεια ροδακινιάς|καλλιέργεια]] της [[Ροδακινιά|ροδακινιάς]] παράγει ως προϊόν το ροδάκινο. Τα [[Ροδάκινο|ροδάκινα]], αν και δε συντηρούνται για μακρόν, μπορεί να διατηρηθούν για 2-4 βδομάδες, ανάλογα με την [[Ποικιλίες ροδακινιάς|ποικιλία]] και το βαθμό [[Ωρίμανση ροδάκινων|ωριμότητας]], περίπου στους 0<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 90%. Συνιστάται ταχεία πρόψυξη (υδρόψυξη) στους 0<sup>o</sup>C αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή ροδάκινων|συγκομιδή]], γιατί επιβραδύνεται η ωρίμαση και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, που προκαλούν ταχεία φθορά στους καρπούς.
+
Η [[Καλλιέργεια ροδακινιάς|καλλιέργεια]] της [[Ροδακινιά|ροδακινιάς]] παράγει ως προϊόν το ροδάκινο. Τα [[Ροδάκινο|ροδάκινα]], αν και δε συντηρούνται για μακρόν, μπορεί να διατηρηθούν για 2-4 βδομάδες, ανάλογα με την [[Ποικιλίες ροδακινιάς|ποικιλία]] και το βαθμό [[Ωρίμανση ροδάκινων|ωριμότητας]], περίπου στους 0<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 90%. Συνιστάται ταχεία πρόψυξη (υδρόψυξη) στους 0<sup>o</sup>C αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή ροδάκινων|συγκομιδή]], γιατί επιβραδύνεται η ωρίμαση και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, που προκαλούν ταχεία φθορά στους καρπούς.<ref name="Ειδική δενδροκομία"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Ειδική δενδροκομία"> Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>
 +
 
  
 
[[σχετίζεται με::Ροδάκινο| ]]
 
[[σχετίζεται με::Ροδάκινο| ]]
Γραμμή 5: Γραμμή 11:
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:28, 26 Ιουνίου 2015

Η καλλιέργεια της ροδακινιάς παράγει ως προϊόν το ροδάκινο. Τα ροδάκινα, αν και δε συντηρούνται για μακρόν, μπορεί να διατηρηθούν για 2-4 βδομάδες, ανάλογα με την ποικιλία και το βαθμό ωριμότητας, περίπου στους 0oC και σχετική υγρασία 90%. Συνιστάται ταχεία πρόψυξη (υδρόψυξη) στους 0oC αμέσως μετά τη συγκομιδή, γιατί επιβραδύνεται η ωρίμαση και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, που προκαλούν ταχεία φθορά στους καρπούς.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.