Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Πολλαπλασιασμός άνηθου"
Από GAIApedia
								
												
				 (Νέα σελίδα με 'Οι χρησιμοποιούμενοι σπόροι άνηθου προέρχονται από ποικιλίες συμβατικής [[Κα...')  | 
				|||
| Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
| − | Οι χρησιμοποιούμενοι σπόροι [[Άνηθος φυτό|άνηθου]] προέρχονται από ποικιλίες συμβατικής [[Καλλιέργεια άνηθου|καλλιέργειας]] μετά από σχετική άδεια παρέκκλισης ή πρόκειται για εισαγόμενους βιολογικούς σπόρους ή τέλος σε μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από σποροπαραγωγή των ίδιων των βιοκαλλιεργητών. Η σπορά γίνεται στα πεταχτά (σε επίπεδο εδάφους ή σε διαμορφωμένες αλίες) ή σε γραμμές. Η γραμμική σπορά γίνεται σε επίπεδο [[Εδαφοκλιματικές συνθήκες άνηθου|εδάφους]] ή σε αναχώματα (για την αποφυγή υψηλής υγρασίας του εδάφους) και σε αποστάσεις μεταξύ των γραμμών 40cm. Το βάθος σποράς είναι περίπου λιγότερο από 0,5cm (επιφανειακά) σε ψιλοχωματισμένο έδαφος.  | + | Οι χρησιμοποιούμενοι σπόροι [[Άνηθος φυτό|άνηθου]] προέρχονται από ποικιλίες συμβατικής [[Καλλιέργεια άνηθου|καλλιέργειας]] μετά από σχετική άδεια παρέκκλισης ή πρόκειται για εισαγόμενους βιολογικούς σπόρους ή τέλος σε μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από σποροπαραγωγή των ίδιων των βιοκαλλιεργητών. Η σπορά γίνεται στα πεταχτά (σε επίπεδο εδάφους ή σε διαμορφωμένες αλίες) ή σε γραμμές. Η γραμμική σπορά γίνεται σε επίπεδο [[Εδαφοκλιματικές συνθήκες άνηθου|εδάφους]] ή σε αναχώματα (για την αποφυγή υψηλής υγρασίας του εδάφους) και σε αποστάσεις μεταξύ των γραμμών 40cm. Το βάθος σποράς είναι περίπου λιγότερο από 0,5cm (επιφανειακά) σε ψιλοχωματισμένο έδαφος.<ref name="Άνηθος"/>   | 
| + | |||
| + | ==Βιβλιογραφία==  | ||
| + | <references>  | ||
| + | <ref name="Άνηθος"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών- Άνηθος, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>  | ||
| + | </references>  | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]  | [[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]  | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]  | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]  | ||
[[σχετίζεται με::Άνηθος φυτό| ]]  | [[σχετίζεται με::Άνηθος φυτό| ]]  | ||
| + | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]  | ||
Τελευταία αναθεώρηση της 08:46, 21 Ιουλίου 2015
Οι χρησιμοποιούμενοι σπόροι άνηθου προέρχονται από ποικιλίες συμβατικής καλλιέργειας μετά από σχετική άδεια παρέκκλισης ή πρόκειται για εισαγόμενους βιολογικούς σπόρους ή τέλος σε μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από σποροπαραγωγή των ίδιων των βιοκαλλιεργητών. Η σπορά γίνεται στα πεταχτά (σε επίπεδο εδάφους ή σε διαμορφωμένες αλίες) ή σε γραμμές. Η γραμμική σπορά γίνεται σε επίπεδο εδάφους ή σε αναχώματα (για την αποφυγή υψηλής υγρασίας του εδάφους) και σε αποστάσεις μεταξύ των γραμμών 40cm. Το βάθος σποράς είναι περίπου λιγότερο από 0,5cm (επιφανειακά) σε ψιλοχωματισμένο έδαφος.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών- Άνηθος, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.
 

