Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Ισπανική Α'"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 14: Γραμμή 14:
 
Αδέλφωμα: Μέτριο
 
Αδέλφωμα: Μέτριο
  
Αντοχή στο πλάγιασμα: Μεγάλη
+
Αντοχή στο [[Πλάγιασμα (lodging) φυτών |πλάγιασμα]]: Μεγάλη
  
 
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
 
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
  
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
+
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]]
  
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
+
Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Πολύ ανθεκτική
  
Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια
+
Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Μέτρια
  
 
Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ
 
Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ

Αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Ισπανική Α' περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Ύψος: 85-95 εκ.

Φόβη: Μήκος 12 εκ., ημιόρθια συμπαγής

Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 5,7 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,1)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 147 ημέρες

Αδέλφωμα: Μέτριο

Αντοχή στο πλάγιασμα: Μεγάλη

Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική

Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική ποικιλία

Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική

Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια

Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Απόδοση στο μύλο συνολική: 71%

Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%

Κρυσταλλότητα κόκκων: 90%

Αμυλόζη: 17-18% (τύπος Japonica)

Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου