Ομάδα III - Χρωστικές τροφίμων με συνδυασμένο ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 15:29, 10 Ιουλίου 2013 υπό τον A papageorgiou (Συζήτηση | συνεισφορές)
Αριθμός Ε | Όνομα |
---|---|
E 100 | Κουρκουμίνη |
E 104 | Κίτρινο της κινολίνης |
E 110 | Κίτρινο Sunset FCF / Κιτρινοπορτοκαλί S |
E 120 | Κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες |
E 122 | Αζωρουμπίνη, καρμοϊσίνη |
E 124 | Πονσώ 4R, ερυθρό της κοχενίλης A |
E 129 | Ερυθρό Allura AC |
E 131 | Patent Blue V |
E 132 | Ινδικοτίνη, ινδικοκαρμίνη |
E 133 | Λαμπρό κυανό FCF |
E 142 | Πράσινο S |
E 151 | Λαμπρό μαύρο BN, μαύρο PN |
E 155 | Καστανό HT |
E 160e | β-απο-8’-καροτενάλη (C30) |
E 161b | Λουτεΐνη |
Βιβλιογραφία
- "Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων", Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013