Γαρύφαλλο

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Συντήρηση

Μετά τη συλλογή τους τα άνθη μεταφέρονται σε σκιερά μέρη (υπόστεγα) όπου γίνεται η διαλογή τους. Τοποθετούνται σε πάγκους στρωμμένους με νάϋλον, για προστασία από τραυματισμούς, καθαρίζονται τα στελέχη τους από τους πλάγιους βλαστούς, αποφυλλώνονται στο κατώτερο 1/3 του μήκους τους. Συσκευάζονται κατά χρώμα και ποιότητα (Α και Β) σε δέσμες των 60 γαρυφάλλων τα standard και των 30 - 35 τα mini και περιτυλίσσονται με φύλλο ζελατίνης. Πιο συγκεκριμένα η συσκευασία γίνεται ανά 20 γαρύφαλλα σε σακκουλάκι που είναι έτοιμο και η 60άδα είναι σε μάτσο των τριών 20άδων. Ο παραγωγός αποθηκεύει τα γαρύφαλλα σε ψυγείο σε θερμοκρασία 4 - 5oC μέχρις έως ότου τα διαθέσει στην αγορά. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες της τάξης των 0 - 2oC η διάρκεια αποθήκευσης είναι περίπου 3-4 εβδομάδες. Το μέγιστο σημείο ψύξης υπολογίζεται στους -0,5oC.[1]

Μεταποιημένα προϊόντα

Σχετικές σελίδες


Βιβλιογραφία

  1. "Η καλλιέργεια της γαρυφαλλιάς σε θερμοκήπιο στο νομό Αχαΐας και τεχνοοικονομική ανάλυση", πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Ανδριάνας Ντάκουλα, Τμήμα Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας. Καλαμάτα 1999.