Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφικές συνθήκες αντιδιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Το έδαφος πρέπει να είναι μέσης σύστασης, γόνι...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το [[Εδαφικές συνθήκες αντιδιού|έδαφος]] πρέπει να είναι [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]], γόνιμο, πλούσιο σε οργανική ουσία και άζωτο, να διαθέτει υγρασία και στραγγίζει καλά. Σε περιοχές με υψηλό βροχομετρικό ύψος, προτιμούνται τα [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη εδάφη]] για καλύτερη στράγγιση. Εάν όμως το έδαφος συγκρατεί αρκετή υγρασία, τότε η [[Καλλιέργεια αντιδιού|καλλιέργεια]] γίνεται σε αναχώματα. Το pH του εδάφους έχει άριστη τιμή 6-6,8.  
+
Το [[Εδαφικές συνθήκες αντιδιού|έδαφος]] πρέπει να είναι [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]], γόνιμο, πλούσιο σε οργανική ουσία και άζωτο, να διαθέτει υγρασία και στραγγίζει καλά. Σε περιοχές με υψηλό βροχομετρικό ύψος, προτιμούνται τα [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη εδάφη]] για καλύτερη στράγγιση. Εάν όμως το έδαφος συγκρατεί αρκετή υγρασία, τότε η [[Καλλιέργεια αντιδιού|καλλιέργεια]] γίνεται σε αναχώματα. Το pH του εδάφους έχει άριστη τιμή 6-6,8.<ref name="Αντίδι"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Αντίδι"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Αντίδι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Αντίδι φυτό| ]]
 
[[σχετίζεται με::Αντίδι φυτό| ]]
Γραμμή 8: Γραμμή 13:
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5.6| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5.6| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::7.7| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::7.7| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 09:32, 10 Ιουλίου 2015

Το έδαφος πρέπει να είναι μέσης σύστασης, γόνιμο, πλούσιο σε οργανική ουσία και άζωτο, να διαθέτει υγρασία και στραγγίζει καλά. Σε περιοχές με υψηλό βροχομετρικό ύψος, προτιμούνται τα αμμώδη εδάφη για καλύτερη στράγγιση. Εάν όμως το έδαφος συγκρατεί αρκετή υγρασία, τότε η καλλιέργεια γίνεται σε αναχώματα. Το pH του εδάφους έχει άριστη τιμή 6-6,8.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Αντίδι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.