Κτηνοτροφικές ποικιλίες κριθαριού για ψυχρές περιοχές

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ελασσών (Γ-47014)

Πρόκειται για ποικιλία κριθαριού ελληνικής προέλευσης, αποτελεί διαλογή πληθυσμού της Ελασσώνας. Είναι τετράστοιχη με σκληρά και οδοντωτά άγανα και υψηλό στέλεχος. Αδελφώνει πλούσια, έχει μικρή αντοχή στο πλάγιασμα και μέτρια μέχρι καλή αντοχή στις ασθένειες. Είναι όψιμη, κατάλληλη για πρώιμη φθινοπωρινή σπορά και αποδοτική σε γόνιμα χωράφια. Δε συνιστάται σε πολύ ψυχρές ή πολύ θερμές περιοχές. Παρουσιάζει ικανοποιητική αντοχή στον παγετό.Cascade (ΥΓ-2368)

Είναι ποικιλία κριθαριού που προέρχεται από τις Η.Π.Α. Είναι εξάστοιχη, με τραχέα άγανα και μέτριο ως χαμηλό ύψος στελέχους. Είναι μεσοόψιμη-όψιμη, με ικανοποιητική αντοχή στο πλάγιασμα, κατάλληλη για φθινοπωρινή σπορά.Lico (ΥΓ-2373)

Είναι ποικιλία κριθαριού που προέρχεται από τις Η.Π.Α., είναι εξάστοιχη, με άγανα χωρίς οδοντώσεις (κατάλληλη και για σανό) και στέλεχος μέτρια υψηλό. Παρουσιάζει μέτριο αδέλφωμα, μέτρια αντοχή στο πλάγιασμα και είναι μεσοπρώιμη, όσο και η Γ-47014. Έχει σημαντική αντοχή στο γυμνό άνθρακα. Μπορεί να καλλιεργείται ως φθινοπωρινή ή και ανοιξιάτικη.