Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ομάδα III - Χρωστικές τροφίμων με συνδυασμένο ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | {{{top_heading|==}}}Χρωστικές [[Διατροφική αξία τροφίμων |τροφίμων]] με συνδυασμένο ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο{{{top_heading|==}}} | ||
+ | |||
{|class="wikitable" style="text-align: center;" | {|class="wikitable" style="text-align: center;" | ||
!scope="col" colspan="1" |Αριθμός Ε | !scope="col" colspan="1" |Αριθμός Ε |
Αναθεώρηση της 07:08, 23 Ιουνίου 2016
Χρωστικές τροφίμων με συνδυασμένο ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο
Αριθμός Ε | Όνομα |
---|---|
E 100 | Κουρκουμίνη |
E 104 | Κίτρινο της κινολίνης |
E 110 | Κίτρινο Sunset FCF / Κιτρινοπορτοκαλί S |
E 120 | Κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες |
E 122 | Αζωρουμπίνη, καρμοϊσίνη |
E 124 | Πονσώ 4R, ερυθρό της κοχενίλης A |
E 129 | Ερυθρό Allura AC |
E 131 | Patent Blue V |
E 132 | Ινδικοτίνη, ινδικοκαρμίνη |
E 133 | Λαμπρό κυανό FCF |
E 142 | Πράσινο S |
E 151 | Λαμπρό μαύρο BN, μαύρο PN |
E 155 | Καστανό HT |
E 160e | β-απο-8’-καροτενάλη (C30) |
E 161b | Λουτεΐνη |
Βιβλιογραφία
- "Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων", Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013